Antibiotici koji se mogu kupiti u ljekarnama su stručni u liječenju parazita, gljivica i raznih sojeva bakterija.

Međutim, kada je u pitanju liječenje virusa, prirodni antibiotici su preporučeni pristup.

Iako prirodni antibiotici mogu biti vrijedan dodatak medicinskoj terapiji koju prepisuje ljekar, oni se ne mogu koristiti kao zamjena za profesionalnu medicinsku pomoć. Važno je napomenuti da se prirodni antibiotici nikada ne smiju koristiti umjesto propisane medicinske njege. Međutim, oni mogu biti korisna dopuna tradicionalnim tretmanima. Od ključne je važnosti da se konsultujete sa lekarom pre upotrebe prirodnih antibiotika kako biste bili sigurni da su sigurni i odgovarajući za vaše individualne potrebe.

Postoji mnoštvo prirodnih antibiotika za koje se smatra da su superiorniji od drugih po potentnosti i djelotvornosti.

Ovi antibakterijski lijekovi su efikasni u liječenju niza infekcija, uključujući inficirane rane, streptokoke, infekcije uha, Escherichia coli, salmonelu i Helicobacter pylori. Ne samo da su korisni u liječenju ovih stanja, već neki od ovih antibiotika imaju i preventivne sposobnosti protiv kožnih osipa, gljivičnih infekcija i atletskog stopala.

Dodaci ishrani i tinkture često sadrže prirodne antibiotike. Važno je da se prethodno konsultujete sa svojim lekarom kako biste razgovarali o doziranju i mogućim neželjenim efektima.

Oglasi