Izzy Anaya, bogata njujorška domaćica, nedavno je razgovarala o istini koja stoji iza njenog raskošnog i glamuroznog načina života.

Otkrila je da njen život nije samo posedovanje vrhunskih torbica i putovanje privatnim avionom. Izzy, koja na društvenim mrežama nosi naziv “prosječno bogata domaćica”, izrazila je prezir prema onima koji je kritikuju da nema posao.
Na TikToku je podijelila video u kojem je ocrtala svoje svakodnevne obaveze kao “izvršni direktor njihovog domaćinstva”, koje obuhvataju brigu o njihova dva sina. Ovo uključuje rad non-stop, sedam dana u nedelji.

U međuvremenu, njen muž, koji nosi ime “Sugar Daddy,” je zaokupljen svojim prosperitetnim poslom.
Majka koja ostaje kod kuće izjavila je da je ona odgovorna za sve kućne poslove i odgoj djece, dok njen supružnik radi u kancelariji.

Kad god mi neko kaže da ne radim, ili da sam samo domaćica, ili da moj muž ima dovoljno novca i da ga trebam zamoliti, ne mogu a da ne budem iznerviran. Kao prvo, radim svaki sat svakog dana, bez ikakvih pauza. Drugo, nije kao da su prihodi mog muža isključivo njegovi; to je naš novac. Iako on može biti taj koji donosi plaću, ja takođe doprinosim tako što se brinem o stvarima kod kuće.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Izzy Anaya (@theaveragerichhousewife)

Da nisam, morali bismo unajmiti dadilju, čistaču, kuharicu i tako dalje. Trebao bi nam i računovođa, turistički agent, organizator, pa čak i izvršni direktor koji bi se bavio mojom teškom porodicom da i ja imam posao. Svi ovi troškovi bi se zbrajali i vjerovatno bi koštali više od mene da ostanem kod kuće.
Izzy je raspravljala o prednostima i nedostacima udaje za bogatog muškarca u zasebnom videu.
Često čujem ljude koji traže pomoć u pronalaženju bogatog supružnika, ali ono što ne uzmu u obzir je stvarnost braka s radoholičarem. Neću to zaslađivati ​​- prepuštanje raskošnoj potrošnji, kupovini i večeranju vani može biti ugodno. Međutim, morate biti spremni da sami odgajate svoju djecu jer vaš partner nije dostupan za pomoć. Pohađanje društvenih događaja, školskih svečanosti i dobrotvornih događaja bez prisustva supružnika može biti usamljeno iskustvo. Nemoguće je da vaša partnerka bude prisutna kod kuće i u isto vrijeme u privatnom avionu. Morate napraviti izbor između to dvoje.
Nekim danima ga nema ni na vidiku, a ponekad sedmicama samo razmjenjujemo mejlove jer smo oboje zauzeti telefonskim pozivom. Razlog je taj što sam, kako objašnjava, zadužen za brigu o tri domaćinstva i podizanje dvoje djece.

Bez obzira na sve rečeno, ona i dalje uživa u tome što je domaćica i nespremnost da prihvati pomoć, ne samo zbog njene averzije prema drugima u njenom domu.
Izzi odlučno izjavljuje da niko ne može odgajati njegovu djecu bolje od njega samog. On smatra da to što neko ne može sebi priuštiti da odgaja svoju djecu ne znači da svoju odgovornost treba prenijeti na nekog drugog. Izzi pita: „Koja je svrha imati djecu ako ih ne cijeniš?

 

Oglasi