Proteklih dana bilo je veliko interesovanje javnosti oko svađe između dvije veoma cijenjene folk pjevačice, Cece Ražnatović i Dragane Mirković. Poznato je da je njihov odnos bio napet već duže vrijeme, još od 1990-ih, iako su konkretni razlozi za ovu napetost i dalje predmet spekulacija. Pojavile su se glasine koje sugerišu da je do sukoba došlo zbog Cecine pojave u javnosti, koja je naizgled zasjenila Draganu kao vladajuću kraljicu popularnih pjevača. Međutim, važno je napomenuti da ni Ceca ni Dragana nisu davale zvanične izjave po ovom pitanju.

 

Tokom planiranja novogodišnjeg programa RTS-a u 2018. godini, dogodio se neočekivani susret dvije pjevačice koje su bile razdvojene duže vrijeme. Ovaj incident je od tada postao tema stalne rasprave. Kada se Dragana Ceci vratila sa snimanja programa, srdačno je pozdravila koleginicu pitanjem “Da li smo se već sreli ili smo potpuni stranci?” Ceca je, nesigurna u odgovor, odluku prebacila na nekog drugog. Nakon dobrog razmišljanja, Dragana ju je srdačno pozdravila uz ljubazno “dobro veče”. Ona je uvjerila Cecu da za nju ovakvi nesporazumi nisu uobičajena pojava. Nakon ovog, dvije pjevačice su otišle svojim putem. Nekoliko dana kasnije, tokom komemoracije na Svetog Nikolu, voljenu ličnost u njenom životu, novinari su prišli Ceci da se raspitaju o njenom gledištu o koleginici. U odgovoru je odlučno ustvrdila da vjeruje da Dragana umanjuje njena postignuća već nekoliko godina.

 

Dozvolite mi da podijelim s vama nešto. Dok sam prolazila imali ste priliku da poslušate snimak koji nažalost nisam mogla čuti. Desilo se da sam se vraćala sa snimanja kada sam morala da prođem pored Dragane, koja je sjedela u blizini moje garderobe. Iskreno govoreći, nisam očekivala da će na njega utjecati neko ko uporno daje prikrivene primjedbe i koristi uvrijedljiv i lažan jezik usmjeren ne samo na mene već i na nečiju porodicu i odabranu karijeru. Međutim, suprotno očekivanjima, to je imalo uticaja. Kao što ste primijetili, moj odgovor je zadržao sličan ton i nije imao bilo kakvu namjeru da nanese štetu. Naravno, nisam sklona da budem zlobna ili da učestvujem u takvom ponašanju.