IZUM KOJI MALI STAN ČINI VEĆIM TROSTRUKO – nećete vjerovati koliko je arhitektura napredovala!

“CityHome”  automatizovan je multifunkcionalan element veličine ormara koji sadrži krevet, sto koji služi kao trpezarijski i radni , ormar, klupu za sjedenje, kuhinju sa proširivim pultom, kao i višenamjenski prostor za skladištenje.

dizajnidom11

dizajnidom1o
Svaki od ovih elemenata se može aktivirati samim pokretima ruku, glasom ili dodirom . Kontrolni sistem sa ugrađenim kamerama prepoznaje te gestove, a zatim unutrašnji motori bešumno izvlače željeni element ka vani . Tako se, bez ikakvog fizičkog napora, samo jednim pokretom ruku može izvući krevet ili sto, dok se drugim gestom vraća  u početni položaj.

dizajnidom8
Dodatna prednost je što se cijeli modularni sistem može pomijerati za jedan metar dodirom na senzore koji su smješteni sa dvije strane sistema. To omogućuje da se prema potrebi proširi prostor predviđen za multifunkcionalnu prostoriju sa jedne strane , dok će se smanjiti kupatilo sa druge strane i obrnuto. Impresivan dizajn je upotpunjen neobičnom rasvjetom kojom se takođe upravlja pokretima ruku, pa se u sobi tako lako može stvoriti željeni ambijent.

dizajnidom9

Oglasi