Tokom svoje mladosti, doživjela je naizgled besprijekorno odrastanje, jer su joj roditelji posvetili sav svoj fokus.

Svoju strast prema pjevanju otkrila je još u mladosti, a kako je nastavila slijediti svoje srce, shvatila je značaj briljiranja u obrazovanju. Poreklo pevača je Kraljevo, a profesionalnu karijeru su prvi put započeli nakon objavljivanja drugog albuma. Izvanredna numera sa albuma je “Pokon bratu”, koja je i danas popularna.

Sa nepunih 11 godina pokazala je svoj vokalni talenat pjevajući Titinu serenadu na proslavi vlastitog rođendana. Ova pojava će se kasnije pokazati kao ključna za pokretanje njene uspešne karijere. Kada je počela da raste slava, u 18. godini se udala za Slobodana, harmonikaša. Snežana Čuriići, prikazana na fotografiji, tokom života se suočavala sa značajnim gubicima. Morala je sahraniti tri važna čovjeka u svom životu – oca, brata i muža. Suprug joj je bio pratilac punih 36 godina, sa kojim je dobila dvoje dece – Marka i Mariju. Uprkos brojnim teškoćama, Snjeguljica je istrajala i isplivala kao otporan borac. U poslednje vreme ponovo je pronašla ljubav u dubokoj, emotivno intenzivnoj vezi sa Vanjom Miloševićem, renomiranim ginekologom iz Beograda. Iako je njihov odnos buran, oni i dalje zajedno prenose oluje.

Nakon studija u Americi, Maja, Snežanina ćerka, na kraju se tamo venčala i skrasila sa Brankom, njenim mužem i njihovo dvoje dece, Teodorom i Lukom. Slično, nakon odslužene kazne, Marko je neko vreme ostao u Americi i zasnovao porodicu sa suprugom Čurćom, koja mu je rodila dvoje dece – Miloša i Lanu. Zbog njegove burne prošlosti, Markovi poroci i optužbe za zlostavljanje u porodici 2015. godine dospele su na naslovnice u srpskim medijima i izazvale brojne rasprave. Iako je Snežana poznata po tome što svoj lični život čuva privatno, u jednom intervjuu je priznala da je njen odnos sa sinom nategnut.

Oglasi