Pri uređenje kupaonice izbjegavajte ovih pet grešaka jer vas mogu skupo koštati.

 

Pored toga što je cilj da kupaonica bude lijepo uređenje sa modernim dizajnom, ona treba da bude funkcionalna, jednostavna i deteljno isplanirana. Nemojte da vas zanesu svi ti slatki i simatični ormarići i dekoracije za kupaonicu jer vas mogu skupo koštati.

S toga vam preporučujemo da obratite pažnju kako i na koji način planirate uređenje kupaonice, kako bi ona bila opuštena, funkcionalna i moderna. Ovih pet grešaka svakako trebate izbjegavati:

Prva – nemojte napamet kupovati sanitarije i ostali aksesoar

Prije uređenja kupaonice posvjetuj te se sa dizajnerom prostora, kako biste adekvatno osmislili položaj svi kupatilskih elemenata.

Druga – pazite na boju kupaonice

Pažljivo birate boje sanitarija i pločica, posebno ako se radi o maloj kupaonici kako je bojama ne biste potpuno zatvorili i “ugušili”. Najsigurnija varijanta su neutralni i nježni tonovi ili kombinacija svih boja.

Treća – veličina sanitarija

Detaljno i pažljivo razradite plan i mjesto gdje će se nalaziti sanitarije, zatim izmjerite i sve pribilježite, a tek onda krenite u kupovinu svi ovih elemenata.

Četvrta- loš izbor aksesoara

Ako kupaonicu želite naglasiti detaljima poput vaznica, čašica za četkice, polica, ormarića i slično, onda trebate uskladiti tonove sa bojama poločica. Ako birate nježnije tonove sanitarija ona detalji mogu biti u veselijim bojama. Ukoliko je obrnuto birate ukrase koje će se manje isticati.

Peta – loš izbor materijala

Od poločica pa do ostalih elemenata birajte one koji mogu da podnose različite vrste temperatura. Izbjegavajte drvo koje nije vodootporno i koje će se na par promjena temperature “raspasti” . Obarite pažnju na podne poločice, birajte one koje nisu klizave.