Nedavni masakr koji je koji se prije 6 dana dogodio u OŠ Vladislav Ribnikar jš je glavna tema svih medija kako u Srbiji tako i u regionu i nikome nije jasno zbog čega je dječak Kosta Kecmanović ovo sve uradio i oduzeo 8 života.

 

U medijima se veoma često spominje i vršnjačko nasilje u kojem je Kosta bio izložen pa se iz tog razloga prebacio u drugo odjeljenje. Naime, mnogi su zaboravili da je ovo nasilje po školama uvijek postojalo. Pjevačica Aleksandra Prijović je jedna od žrtava koje je ovo nasilje osjetila na vlastitoj koži te je u nekoliko navrata za medije ispričala kako je imala teško djetinjstvo.

 

Aleksandra je dijete razvedenih roditelja , živjela je sa majkom i njenim roditeljima u Belom manastiru , a nju su djeca izbjegavala u školi jer je uvijek voljela da pjeva i govorili su joj da je ojevaljka baš kao i njena majka. Kako je rekla djeca je nisu tukla ali su je psihički maltretirali i stalno ponižavali kad god im se prilika pružila. Zezali su se sa njen račun a poslije nastupa u školu su donosili video snimke i smijali su joj se. Kako je rekla veoma joj je teško bilo u tim momentima , srce joj se kidalo na hiljadu komada. Ali ono štpo je interesantno jeste da joj se djeca ta sada javljaju na društvenim mrežama i govore joj kako je lijepa a ona im iz poštovanja odgovara ali njihovo maltretiranje nikada neće zaboraviti, Mnogi bi joj sada bili prijatelji ali ona ih drži na distanci i kaže da je to strašno za jedno dijete kada proživljava nasilje.