– Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević su preko 10 godina u braku, i može se reći da su jedan od najstabilnijih parova u cijeloj regiji. Mediji u Srbiji su u par navrata pisali o nekim problemima među njima, ali od togaa na kraju nije bilo ništa. 

Ivan Bosiljčić nesumnjivo je među najtalentovanijim glumcima mlađe generacije. Njegova karijera je započela u pozorištu prije 15 godina, a sada svojim prisustvom krasi i veliki ekran i televiziju.

Ponovo zaokupivši pažnju medija, Ivan Bosiljčić ponovo je postao žarište prvencem filma “Jorgovani”, saradnjom sa Slobodom Mićalović, koji je izazvao interesovanje publike. Omiljeni glumci oduševili su gledaoce svojim divnim nastupima, pevajući serenade na čuvenu melodiju Vesne Zmijanac. Ivan ne samo da je otkrio priču iza kulisa ove očaravajuće scene, već je izrazio želju za budućim partnerstvima sa drugim značajnim pojedincima. U jednom veselom trenutku na “Radio S” Ivan je zaigrano sugerirao da bi Monika Beluči bila savršena zamjena za Slobodu u filmu “Mliječni put”.

Ivan je izrazio povjerenje u pronicljiv ukus reditelja Emira Kusturice i razigrano napomenuo da bi Kusturica, ako bi na neki način uspio uklopiti obje glumice u film, rado dao svoje odobrenje. Bosiljčić otvoreno priznaje izuzetnu hemiju koju dijeli sa Bobom, posebno u predstavama poput “Jorgovana”. Odstupajući od uobičajenog pristupa, reditelj se namjerno opredijelio za konvencionalnu metodu zaključivanja vrhunca filma jednom impresivnom scenom, umjesto toga fokusirajući se isključivo na renomiranu pjesmu. Ova nekonvencionalna odluka, koja podsjeća na običaje starog Juga, dodaje dašak posebnosti već dobro poznatoj i nadaleko cijenjenoj sceni.

  • Kada smo Boba i ja pomno planirali sekvencu i vremensku liniju filma, morali smo pažljivo razmotriti i tekst i melodiju. Međutim, nenamjerno smo previdjeli jedan ključni detalj: u tom trenutku svi glumci, uključujući i popriličan broj statista, bili bi zatvoreni u jednoj prostoriji. Dok smo se uz ovu melodiju upuštali u melodičnu bitku, naše kolege su se zaustavile na samo metar od nas. Bio sam svjedok njihovog zaprepaštenja dok su gledali naš izvanredan nastup. Publika i naše kolege su iščekivali jednostavnu izvedbu u mikrofon, ali veličina spektakla koji smo napravili nadmašila je svačija očekivanja. Ivan je pohvalio njihovo vođenje bine, izražavajući osjećaj ponosa i naglašavajući izvanredan plasman pjesme zbog njenog potencijala za dramatičan uticaj.

Kako je razgovor odmicao, skrenuo je sa prvobitnog fokusa na profesionalna pitanja. Anketar je iznenadio glumca postavljajući pitanje o njegovoj sposobnosti da oprosti nevjeru. Njegov odgovor, glasno “Da”, bio je i neočekivan i nekonvencionalan. Smatrate li da je njegova iskrenost vjerodostojna? Osim toga, udubite se u zamršenosti razlaza sa Jelenom Tomašević i proučite asortiman fotografija na kojima su glumac i njegova supruga.

Ivan Bosiljčić je tokom predstave sa don Predragom Popovićem razgovarao o modernom tumačenju maskuliniteta i društvenim pritiscima sa kojima se muškarci danas suočavaju. Prava suština muškosti leži u spremnosti da se duboko žrtvujemo za one koji su nam dragi, bilo da se radi o supružniku, djetetu, pratiocu ili čak vlastitoj vjeri. Oličenje muškosti nalazi se u oponašanju nesebičnog čina Gospoda, koji je dao svoj život za druge. Međutim, Bosiljčićev otac postavio je pitanje koje je izazvalo razmišljanje: “A žene? Zar one nemaju te iste kvalitete?”

  • Bosiljčić je u svom odgovoru istaknuo Majku Božju kao uzoran lik za žene, ističući njeno oličenje nesebičnosti i požrtvovnosti. Ivan je, s druge strane, izrazio želju da utjelovi oličenje muškosti i elaborirao specifične karakteristike koje ga definiraju. Razmišljajući o sopstvenoj ulozi supružnika, ušao sam u srž muškosti. Kroz razgovore sa pronicljivim pojedincima koji izazivaju razmišljanje, krenuo sam u ličnu potragu za otkrivanjem pravog značaja muškosti. U svojim žarkim molitvama molio sam božansko da me oblikuje u potpuno ostvarenu i autentično muževnu osobu.

Ali šta zaista znači personificirati muškost? To nadmašuje puku fizičku snagu, bilo da se radi o izvrsnosti u sportu ili posvećenosti oca. Ove opšte prihvaćene ideje samo zagrebu površinu. Da bismo istinski utjelovili muškost, moramo se svim srcem posvetiti davanju najboljeg od sebe i neumornom težnji za izvrsnošću. Taj stav je Bosiljčić elokventno izrazio tokom nastupa u očevoj emisiji pored Predraga Popovića. Pevačica Jelena Tomašević i glumac Ivan Bosiljčić u srećnom su braku od 2011. godine i u javnosti slove kao jedan od najskladnijih parova.

Oglasi