U današnje vrijeme rijaliti programi su stekli ogromnu popularnost, a rijaliti program Zadruga je postao najpopularniji program ovog žanra u posljednje vrijeme. Iako je ovo posljednja sezona, ne sumnjamo da će Željko Mitrović smilsliti neki novi tip rijalitija koji će biti prikazivan.  Prije Zadruge postojali su razni drugi formati rijalitija koji su obični i nepoznati pojedinci pružali priliku da pokažu svoje talente i steknu priznanje i slavu. Mnogi ljudi su iskoristili ovu priliku i dobili ogromnu podršku publike, što ih je dovelo do ogromne slave.

 

Zmaj od Šipov je jedan od njih koji je stekao priznanje svojim nastupom u rijalitiju Parovi koji se emitovao na Hepi televiziji. Međutim, njegovi izraziti govori u različitim prilikama, uključujući sahrane, već su prije toga utvrdili njegovu reputaciju. Iako nije imao visoko obrazovanje, Zmaj od Šipova je odlučio da se bavi stočarstvom i od pradede je naslijedio značajnu količinu zemlje, stoke i voćaka. Trenutno je oženjen i ima majku po imenu Boja.

 

Zmaj od Šipova je bio u vanpravnoj vezi sa Emirom, sa kojom je imao kćerku Milicu. Međutim, Emira je na kraju shvatila da ne želi da nastavi živjeti u ovakvoj situaciji i odlučila je da nakon šest godina sa kćerkom ode u Ameriku. Zmaj od Šipova je postao poznat po podužem hvalospjevu na očevoj sahrani, koji je trajao tri sata i snimljen. Video je kasnije postavljen na YouTube i stekao je više od milion pregleda. Aktivan je korisnik društvenih mreža i često dijeli duhovite video snimke sa svojim pratiocima, donoseći radost i smijeh mnogima.