Dječak od 13 godina počinio je masakr u OŠ Vladislav Ribnikar na Vračaru u Beogradu, sada je na smješten u instituciji za Kliniku za neurologiju i psihijatriju za djecu i maloljetnike. Što se tiče učenika koji su bili prisutni kada je bila tragedija oni se još uvijek bore da se pomire sa onim čemu su prisustvovali i da se vrate u školu. Naime, trauma i šok koji su doživjeli i dalje su prisutni i veoma im je teško da se suoče sa onim što su doživjeli taj dan.

 

 

 

Kako kažu ova djeca rekli su im da se moraju vratiti u školu i da sve bude kako je bilo. Međutim ne znaju kako će to moći jer što vrijeme prolazi njima je sve teže jer sad shvataju šta je se desilo u tom kobnom danu. Za neke još ne znaju ni da li će ostati živi, da li će ikada više sjediti ili igrati fudbal. Jedan od učenika kaže ne zna ni u koji razred da se vrati. Pola razreda nema jer ih je ubio K.K. ili povrijedio, a pola učenika roditelji hoće da ispišu iz škole tako da će u učionici ostati samo 5 učenika. Kakoo kaže kada je se tog dana vratio u školu da drugarima , drugu u portiru zapali svijeću i kada je vidjeo stepenice škole njemu je pozlilo i sada ne zna kako će biti opet kad ode i vidi da nikog nema.

 

Također dodaje i to da su djevojčice iz tog razreda bile nerazdvojne i držale se uvijek zajedno. Imali su zajednička interesovanja ali one su bile non stop zajedno a sada od njih 10 djevojčica , 4 više nema a jedna je u teškom stanju u bolnici. Kako dodaje oni su se razbježali ali su djevojčice ostale. Dva dječaka su iskočila kroz prozor, jedan kroz vrata pa u jedan lokal snalazili su se ko kako je mogao ali one su mislile da će ga zaustaviti ali on ih je pobio. Podsjećamo dječak od 13 godina je ubio 8 učenika i radnika obezbjeđenja a teško je ranio još 6 vršnjaka i nastavnicu historije.