Prema pisanju srpskih medija, nasljedstvo pokojnog pjevača Sinana Sakića izazvalo je kontroverze zbog izmišljenog testamenta, što je dovelo do sukoba među njegovim nasljednicima. Sakić, poznata ličnost u muzičkoj industriji, karijeru je započeo 1978. godine popularnom pjesmom “Zbogom od rijeke” i nastavio nizati uspjehe sve do nesretne smrti 2018. Iza njega je četvero djece i dvije žene. Spor se sada vrti oko Sinanovog sina Rašida, koji je ranije bio predmet medijske pažnje zbog ranijih hapšenja. U pokušaju da se suprotstavi lažnim tvrdnjama, Rašid je odlučio da javno podijeli svoju verziju događaja.

 

Navodi da je njegova polusestra Đulka Sakić izmislila lažni testament i natjerala ga da ga potpiše dok je bio u inostranstvu zbog povrede noge. Prema njegovom iskazu, Đulka ga je uvjerila da je njihov otac saopštio svoju namjeru da joj ostavi svu svoju imovinu, ali je Rašid identifikovao nekoliko nedosljednosti u narativu. Primoran pritiskom, na kraju je stavio svoj potpis na papir. Rašid je dodatno spomenuo da mu je nuđen novac za potpisivanje testamenta, ali je u početku odbio. Međutim, Đulka mu je ipak poslala dio novca i insistirala da mu duguje više. Situacija je postala zamršena kada je Đulka počela da širi klevete o Rašidu, navodeći da joj je prijetio i javno ga degradirao.

 

Rašid je izrazio duboko razočarenje i nelagodu zbog ovih navoda, ističući da je oduvijek gajio ljubav prema svojoj sestri. Mediji su pokušali da kontaktiraju Đulku i Sabinu kako bi dobili njihovo mišljenje, ali nisu bili dostupni za komentar. Ovaj narativ naglašava unutrašnja previranja i nesuglasice unutar porodice Sakić nakon Sinanove smrti, što je rezultiralo javnim sporovima oko naslijeđa i podsticalo osjećaj nesklada među članovima porodice.

 

Oglasi