Jedan od najpoznatijih osoba na domaćoj javnoj sceni je Saša Popović, a njegov put do zvijezda nije bio nimalo lagan. Saša je bio direktor Grand produkcije , a onda je prodao svoje dionice i dibio 20 miliona dolara. Naime, Saša je poznat po tome da uvijek radi i da se trudi pa zato i ima ovo sve danas. Nakon što je prodao dionice Saša je izjavio da se povlači iz javnosti i da će u penziju, međutim to se nije desilo i nije mogao da izdrži jer je navikao da radi pa se vratio u Grand.

 

Saša, je rođen u Novom Sadu 1954. godine, većinu života proveo je tu prije nego što se preselio u Beograd. U Novom Sadu je živio do 1996. godine .Tokom svog odrastanja boravio je u parohijskoj kući u Nikolajevskoj ulici pored roditelja, bake, dede i starije sestre. Njegov djed je bio veoma cijenjen sveštenik koji je tri decenije svog života posvetio služenju zajednici. U stvari, kružile su glasine da je čak predvodio i ceremoniju vjenčanja slavnog para, Alberta i Mileve Ajnštajn, u Nikolajevskoj crkvi.

 

Popović je u početku imao veliku strast za fudbalom i počeo je da trenira u fudbalskom klubu Vojvodina sa osam godina. Uprkos njegovoj posvećenosti i napornom radu, njegov život se promijenio kada mu je otac poklonio harmoniku i ohrabrio ga da se umjesto toga bavi muzikom. Popović je upisao nižu muzičku školu i nastavio da se bavi svojom novo pronađenom strašću za muzikom. Sa 17 godina osniva vlastiti orkestar i nastupa na raznim manifestacijama. Uz podršku roditelja, osnovao je popularni orkestar Lira Show, koji je stekao široku afirmaciju nastupajući na manifestacijama širom Srbije. Međutim, njegova karijera je napravila značajan zaokret kada je Milovan MILić Minimax podijelio snimak njihovog nastupa u emisiji Pretežno vedro, čime je Popovića i njegov orkestar katapultirao do još većeg uspjeha.