INSPIRATIVAN DIZAJN MINIJATURNOG 29 KVADRATNOG STANA – slatka rješenja za predivan enterijer!

Najpoželjnije lokacije za život  uvijek su bili centri velikih gradova koji su sa sobom nosili i jednu veliku manu. Što je stan bliže centru, to je cijena veća a  kvadrata sve manje, pa je stalno  pitanje vlasnika stanova bilo kako maksimalno iskoristiti svaki kvadrat stana . Rješenje za jedan takav stan je pronašao  ruski enterijerista Anton Grišin.

dizajnidom10

dizajnidom11

Ovo je jedan manji stan u velikom stambenom bloku Moskve . Iako ima samo 29 kvadrata, uz veliku upotrebu bijele boje, dizajnirao je prostor tako da je dobio na većini i širini , više  nego što zapravo i jeste.
Elementi drveta, mudar raspored ,akcentovane boje, dnevna soba (istovremeno i spavaća) smještena pored prozora čine ispunjavaju ovaj prostor. Osim jednostavne kuhinjske ploče, koja je podijelila kuhinju od ostalog prostora, smještene su tri čuvene stolice Čarlsa Imsa što je prostoru dalo  poseban šarm. Svjetla braon boja između kuhinjskih elemenata i  komode bitan je detalj koji povezuje dva naizgled različita prostora, dnevni boravak i  kuhinju .

dizajnidom13

inspirativan dizajn

Oglasi