All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

IMATE PREVELIK DNEVNI BORAVAK: EVO ŠTA MOŽETE UČINITI

loading...

IMATE PREVELIK DNEVNI BORAVAK: EVO ŠTA MOŽETE UČINITI – i veliki prostori ponekad stvaraju poteškoće kada ih treba lijepo urediti

Ako se pitate kako da popunite prostor u velikom dnevnom boravku, šta učiniti sa velikim zidovima, visokim plafonima i sl., nudimo vam par rješenja.

Pregradite prostor

Ovo može biti dobro rešenje za prevelike dnevne sobe. Odaberite one pregrade koje vam omogućavaju da vidite drugi dio prostora, kao što su stakleni paneli ili, recimo, police.Ovako ćete uspješno podijeliti prostor, a cjeline će pri tome ipak ostati povezane.

Razbijte zidove velikim prozorima

Ovo je rješenje posebno korisno za prostor sa visokim plafonom, jer se na tako uspostavlja harmonija između eksterijera te unutrašnjosti vašeg doma. Prozori će „razbiti“ jednoličnost zidova te unijeti sjvetlost u dnevni boravak.

Zasadite visoke sobne biljke

Iskoristite tu prednost velikog dnevnog boravka i ukrasite ga saksijama sa visokim biljkama, koje zaista izgledaju prelijepo.

Sofe zamenite elegantnim otomanima

Ležaji poput otomana nisu namenjeni samo spavaćim sobama, već mogu odlično izgledati i u prostranom dnevnom boravku, naročito ako su maštovitog i sofisticiranog dizajna.

Tags: , , ,

Related posts

Leave a Comment

Top