Unuka 102-godišnje žene nedavno je pokazala kožu svoje bake na TikToku, ostavivši mnoge gledaoce zapanjenim. Na sreću, baka je otkrila ključ za održavanje neverovatno glatke kože.

Njen isplativ beauty hak možete lako pronaći u prodavnicama za samo nekoliko stotina dinara.
Sarah French, TikTok korisnica sa ručkom @sarahsfrench, nedavno je podijelila video koji sadrži savjete svoje bake za prkošenje procesu starenja. Video je od tada imao preko 5 miliona pregleda.

Dok se nježno ljuljala u stolici, 100-godišnja žena otkrila je svoju tajnu održavanja mladenačke kože: hidratantnu kremu od kokosovog ulja. Tvrdila je da je ovaj jednostavan proizvod bio ključan u održavanju gipke i zategnute kože tokom cijelog stoljeća.

Potvrđujući njegovu efikasnost, izjavila je: „Radi“, i dalje dodala: „Moja koža je zadržala svoju baršunastu teksturu.

Brojni pojedinci u komentarima su izrazili namjeru da što prije krenu na bakin tretman ljepote odlaskom u radnju. Jedna osoba je komentirala da je kokosovo ulje postalo rijetka roba zbog popularnosti nečije kože.

„Još jedna povreda je dodata mojoj listi jer sam razneo koleno dok sam trčao do prodavnice.

“Treća osoba je izrazila nevjericu, rekavši da ne mogu prihvatiti da dotična djevojka ima 102 godine. Nastavili su je opisati kao klasičnu, vječnu južnjačku ljepoticu.

Kokosovo ulje je dostupno za manje od 400 dinara za one koji žele da eksperimentišu sa bakinom tajnom za svilenkasto glatku kožu.

Medical News Today izvještava da kokosovo ulje posjeduje hidratantna svojstva koja mogu biti korisna za suhu kožu. Osim toga, može biti od koristi i za osobe koje imaju stanja kao što je ekcem.

Korištenje kokosovog ulja za njegu kože ima prednosti koje se protežu dalje od jednostavne hidratacije.

U izdanju se navodi da posjeduje sposobnost smanjenja upale, ubrzavanja oporavka rana i pokazuje antibakterijska, antifungalna i antivirusna svojstva.

Iako je kokosovo ulje povezano s brojnim zdravstvenim prednostima, možda nije prikladno za sve pojedince.

Prema Healthline-u, osobe s masnom kožom možda će se željeti kloniti toga zbog mogućnosti razvoja mitesera i začepljenih pora.

Osobe s kožom koja je sklona osjetljivosti mogu biti oprezne kada koriste kokosovo ulje.

Kako bi se osiguralo da ne izazove nikakvu štetnu reakciju, Healthline preporučuje da pojedinci počnu s malom količinom.

Oglasi