IDEALNO ZA AVANTURISTE: Neobična kućica na Islandu koja je oduševila internet!

Island je predivno i bajkovito mjesto koje obećava divne poglede na planine kao i neobične prelijepe pejzaže. Ovo je pogotovo bajkovito mjeste za ljubitelje prirodne kao i avanturiste jer ovaj otok obećava zabavu i zanimljive avanture.

Ovaj nebičan dom koji ćemo vam danas pokazati je projekat jednog dizajersko-arhitektonsko studija koji je osmislio cijelu kuću kao eksterijer, oblik i enterijer. Na Islandskom jeziku Skýli je jedinstven nazin za kućice planinara koje izgledaju veoma zanimljivo ali i moderno u isto vrijeme.

Neobična i u isto vrijeme divna, ova mala planinska loža je pravljena po konceptu da je što lakša za prenijet na udaljene planinske lokacije. Skýli na Islandskom jeziku kao bukvalan prevod znači skroviše. Građevina i izgled osim što obećava ugodno skrovište također je i predivan unikatan komad svjetske arhitekture.

Karakteristična je po svojim oštrim piramidalnim oblicima, svojim oblikom podsjeća na šator ali svojim krovnim oblicima podsjeća na tradicionalne islanske kolibe.

Oglasi