Dženana Selimović i Lejla Numanović su u posljednjih 20 dana najoptuženije osobe na svom području. Sudija Lejla Numanović odbila je da Nerminu Sulejmanoviću izrekne zabranu prilaska kako bi ga spriječila da dođe do Nizame Hećimović. U međuvremenu, policajka Dženana optužena je da je Sulejmanoviću otkrila Nizamino skrovište, što se smatra glavnim razlogom za brutalno ubistvo Nizame Hećimovića. Bivši suprug i otac njihove kćerke žestoko ju je pretukao prije nego što je upucan u glavu tokom live streaminga na Instagramu. Sve vrijeme incidenta njihovo dijete je plakalo ostavljeno samo na terasi njihovog stanovanja u Sibovcu kod Gradačca. Jutarnji list je kontaktirao osobu zvanu Dženana, koja je trenutno na godišnjem odmoru.

 

Po povratku u Gradačac protiv nje će biti pokrenut disciplinski postupak i prijeti joj suspenzija sa funkcije u PU Gradačac. Činjenica da je Dženana održavala vezu s osobom koja je uključena u kriminalne aktivnosti dovoljna je da se suoči s posljedicama, a da ne mora nužno izdati Nizama. Nermin Sulejmanović, koji ima dugu kriminalnu istoriju, višestruko je osuđivan za djela nasilja i ugrožavanje sigurnosti. Prijavljen je i za nasilje u porodici i pokušaj ubistva. Odležao je nekoliko godina u KPZ Zenica. Dženanin advokat će zatražiti 24-satnu zaštitu za nju zbog prIJetnje po njen život. Na pitanje o tome kako dijeli svoje viđenje, Dženana je rekla da nije mogla govoriti po savjetu svog advokata.

 

Ona nam je dala kontakt podatke Bakira Hećimovića, vještaka krivičnog prava iz Tuzle koji je zastupa. Tvrdi da njegov klijent nije otkrio gdje se Nizama nalazi i da sa Nerminom Sulejmanovićem nije imao nikakvu vezu, pogotovo ne romantičnu. Moja klijentica Dženana nije imala nikakvu interakciju sa osobom odgovornom za teška krivična djela, niti je posjedovala bilo kakva saznanja o preminuloj osobi koja je bila uključena u incident. Istražni organi Tuzlanskog kantona, u saradnji sa Tužilaštvom, istražuju Dženanin slučaj, ali nema dokaza koji bi ukazivali na bilo kakvu povezanost sa Nerminom Sulejmanovićem.

 

Dženana, policajka u Gradačcu, poznata je u malom mjestu u kojem radi, gdje se svi međusobno poznaju. Oduvijek je bila uzoran zaposlenik i nikada se nije suočila sa disciplinskim merama. Tvrdimo da nije otkrila nikakve detalje o žrtvi, niti je bila raspoređena na lokaciju na kojoj bi takve informacije bile dostupne. Ovu tvrdnju potvrdila je Nizama Hećimović, advokatica koja ima isto prezime kao i preminuli, prenosi Jutarnji.