HOTEL IZ GUINNESSOVE KNJIGE REKORDA: 1300 GODINA TRADICIJE

Mineralna voda sa toplih izvora stvara opuštajuće prirodno odmaralište koje ugošćava putnke s raznih strana Japana, ali i ostatka svijeta. Hotel je osnovan još davne 705. godine, za vrijeme vladavine cara Keiuna. Do dana današnjeg, Nishiyama Onsen Keiunkan je svojim regularnim gostima koji tokom cijele godine traže utočište u krilu prirode ostao u pamćenju po gostoljubivosti i velikodušnosti.

40a

Ovaj više od jednog milenijuma star hotel, smješten je usred bujnih zelenih brda, daleko od gradske galame, te nudi svojim posjetiteljima pravi uvid u mir ove drevne zemlje i njenu vrlo bogatu kulturu.

41a

Ovom hotelu možda nedostaje Wi – Fi mreža kao i ostale forme internet usluga, ali on posjeduje izrazitu suštinu japanske gostoljubivosti. Gostima je pružen izbor između soba autentičnog tradicionalnog stila,  prozračnog i otvorenog prostora, ili izvornih japanskih apartmana.

42a

Dobro održavane hotelske sobe posjeduju finiše od tvrdog drva, kao i ručno rađenu zidnu umjetnost, namještaj i dekor.

42a

Baš kao da je i dio tretmana prave japanske gosotljubivosti, sve goste hotela, odmah po  dolasku, dočekuje očaravajući pogled na planine Kai, koji iz daljine neprimjetno ulazi u njihove apartmane.

43a