HOTEL HUBERTUS: RAJSKO MJESTO ZA ODMOR – uživanje u kupanju i predivnim vodama, predstavlja nešto što trebate iskusiti prilikom putovanja u Italiju


Hotelu Hebertus, moderni ugostiteljski objekat smješten je nedaleko od Kronpaca u dolini Puster. Novi bazen hotela dizajniran je od strane kompanije NOA (network of architecture), pruža gostima impresiju da plutaju između neba i zemlje, a ovo mjesto zaštićeno je kao svjetska kulturna baština Dolomites, pod okriljem UNESCO organizacije.

Bazen ovog hotela smješten je između dva njegova krila i ima skrivene ivice koje čine da njegova površina djeluje kao da plutajući antracitno obojeni kamen koji se uklapa u pejzaž koji ga okružuje. Stakleni prednji dio i zastakljeni prozor na dnu bazena, dalje ojačavaju ovaj osjećaj plutanja.

Iako je bazen definitivno centralna tačka Hubertus hotela, postoji još mnogo toga drugog što je vrijendo pomena, a vezano je za njega. Stabla ariša koja podržavaju bazen smjenjuju se u dezenu kao dodatni element fasade hotela, kreirajući kontrast starog i novog.

Ovi elementi vizuelno dijele fluidni oblik koji djeluje kao da imitira topografiju pejzaža i funkcioniše kao zaštita od sunca, sobne pregrade i zaštita od kiše.