Pjevač koji je imao božanstven glas bio je svakako pjevač Marinko Rokvić, mnogima je bio omiljen kako publici tako i kolegama a kada je prije dvije godine preminuo to je jako potreslo njegovu porodicu , prijatelje i kolege svi su shrvani , a za tuga za njim ni danas nije prošla.

 

Marinko je decenijama bio u braku sa Slavicom , s kojom je dobio dva sina Marka i Nikolu koji su krenuli očevim stopalama te su počeli da se bave pjevanjem a talenta kojeg su naslijedili od oca. Slavica i njeni sinovi su neutješni zbog njegove smrti , a Nikola se često na društvenim mrežama podsjeti svog oca i napiše neku objavu emotivnu.

 

Tako je nedavno sliku na kojoj se nalazi sa svojim roditeljima , slika je nastala u njegovom djetinstvu, a u opisu je napisao kako je bezbrižno vrijeme i kada bi slike mogao da opiše riječima rekao bi samo da je bio sunčan dan. To je u njegovom djetinjstvu značilo radosno jutarnje buđenje posebno u vrijeme raspusta, spremljen doručak koji ga je čekao na stolu, pa sve do izlaska napolje i igranje sa društvom po cijeli dan sve dok ga ne pozovu roditelji na ručak. Naime, ova njegova objava na društvenoj mreži je naišla na veliki broj pozitivnih komentara , u kojima su se pratiocu složili s njim da je to biolo bezbrižno vrijeme te da su tada djeca bila dosta sretnija. Također neki su u komentarima pisali da je on slika i prilika svog oca i da bi trebao da bude ponosan na to.

Oglasi