HIT TRENDOVI U UREĐENJU ENTERIJERA – trendovi koje su najavili dizajneri za ovu godinu!

Plava boja

Svaka godina ima svoju modernu i hit boju, pa tako 2016. nije izuzetak. Intenzivne nijanse plave boje kao što su mornarska,  kobaltna i kraljevsko plava su pravi izbor za ovu godinu. Za one koji namjeravaju da stvore opuštajuću atmosferu u prostoriju, najbolje je rješenje da okreče zidove u plavu boju. Plave nijanse se mogu iskoristiti i kroz  komad namještaja kao što je tabure ili fotelja .

dizajnidom17

Predmeti od metala

Pravi hit su metalni predmeti zahvaljujući sposobnosti da pruže dodir prefinjenosti i glamura svakom prostoru. Dodajte toplinu svom prostoru koristeći roze zlato ili bakar ili elegantnu srebrnu ili hrom. Glavna je  prednost fleksibilnost kombinovanja sa drugim namještajem . Nemojte se ustručavati da koristite jednu vrstu metala za glavni element prostorije, a drugi za sporednu dekoraciju.

trendovi u uređenju interijera

Printovi iz prirode

Ovakav  trend podrazumijeva upotrebu šara i dezena koji se mogu naći u prirodi. Na velika vrata će vraća dekor inspirisan biljkama, cvijetni i životinjski printovi.Ipak budite pažljivi ,umjereno korištenje je preporučljivo, a posebno kada se radi o upečatljivim šarama.Najbolje je da koristite ovakve printove samo na dva-tri elementa u prostoriji i razmislite o korištenju šara koje dosta odstupaju od njihove prirodne palete boja.

dizajnidom15

Oglasi