GRAĐEVINSKI MATERIJAL ZA ZDRAVIJI OKOLIŠ – rješenje problema koji ozbiljno ugrožava našu životnu sredinu

Plastični otpad u vodama naše planete predstavlja veliki problem koji ponekada djeluje i nerješivo, dok mudri umovi ovih ljudi pokušavaju riješiti ovaj ekološki problem tako što su se uz velika uložena sredstva fokusirali na sakupljanje plastike koja se nagomilava i pluta po površini mora, rijeka, oceana i jezera.

RePlast je ime koje stoji iza ovog teknološkog dostignuća, a iza njega se krije reciklaža plastičnog materijala i njegovo sabijanje u blokove koji posjeduju različit oblik i gustoću, zavisno od potrebe, a mogu se upotrebljavati za zidanje različitih objekata.

Izumitelj i naučnik s Novog Zelanda, Peter Luis, glavni inženjer firme, napravio je ovu tehnologiju koja definitivno predstavlja pravo rješenje ovog velikog ekološkog problema, a njegov konačni proizvod je apsolutno neutralan kada se radi o emisiji ugljika, dok je s tim u vezi i potpuno bezopasan po živi svijet. Sama izgradnja objekta sa ovim blokovima pospješuje njegove ekološke karakteristike, a tako će mu bez ikakve sumnje olakšati dobivanje i svih potrebnih certifikata.

Ovaj inovativni materijal je uveliko korišten u proizvodnji zidova te zvučne izolacije, međutim, tvrtka ByFusion nikako ne planira ovu priču završiti na tome, tako da će definitivno i dalje razvijati svoj proizvod da bi mogao biti upotrebljivan obimnije u građevinskoj industriji.