Kejt Hadson, poznata glumica, graciozno je prihvatila majčinstvo sa troje prelepe dece.

Uprkos fizičkom datku od tri trudnoće i porođaja, uspela je da zadrži svoj besprekoran izgled, neki čak tvrde da sada izgleda bolje nego kada je prvi put ušla u industriju zabave. Ova izuzetna transformacija može se pripisati njenoj posvećenosti alkalnoj ishrani i rigoroznom režimu treninga.

Osnova alkalne ishrane leži u održavanju pH nivoa tela u optimalnom opsegu od 7,35 do 7,45. Da bi se to postiglo, savjetuje se uključivanje alkalne hrane u svoju ishranu, koja se efikasno suprotstavlja kiselosti u tijelu. Ove namirnice uključuju orašaste plodove, povrće, voće, sjemenke, prirodna ulja, kao i žitarice poput zobi i kvinoje. Suprotno tome, preporučljivo je ograničiti konzumaciju kiselih namirnica poput crvenog mesa, peradi, ribe, jaja, proizvoda od žitarica i mliječnih proizvoda poput tvrdog sira, jer imaju tendenciju snižavanja pH razine u tijelu.

Zagovornici alkalne dijete tvrde da je pretjerano kiselo tijelo odgovorno za razne tegobe kao što su mala energija, kronični umor, nadutost, glavobolje, česte infekcije, pa čak i nezadovoljstvo svojom težinom.

Kada slavne ličnosti požele da izgube kilograme, često se odlučuju za alkalnu dijetu. Ovaj poseban režim ishrane odigrao je značajnu ulogu u postporođajnom gubitku težine Kate Hudson od 25 kilograma nakon rođenja njenog drugog djeteta 2011. godine.

U potrazi za optimalnim zdravljem, glumica je otvoreno priznala da je usvojila alkalnu ishranu. Ona je podijelila: “Donijela sam svjesnu odluku da izbacim mliječne proizvode, pšenicu, šećer i meso iz svojih obroka. Kao rezultat toga, poboljšala sam probavu i postigla harmoničnu pH ravnotežu u krvi.

Uobičajena je zabluda da pojedinci moraju svaki dan posvetiti dva sata vježbanju kako bi postigli fizičku kondiciju. Međutim, ovo uvjerenje je potpuno netačno. Prema glumičinim riječima, čak i samo 20 minuta svakodnevnog vježbanja može dovesti do primjetnih poboljšanja općeg blagostanja.

Oglasi