Ispucali krajevi kose i oštečena vlas je normalna pojava posebno ako se kosa farba , i tretira na razne načine. Savjet frizera je da se krajevi kose skraćuju svaka 6 do 8 sedmica. Naime, ponekad oštećenje nije vidljivo okom a za to saznate tek kad odete kod frizera ali međutim postoji način kako da provjerite u kojem je stanju vaša kosa, a sve što vam je potrebno jeste samo jedna čaša vode.

 

 

Naime, samo stavite vrhove kose u čašu sa vodom i posmatrajte šta se dešava. Ukoliko pluta po površni znači da je kosa zdrava , ali ako kosa poztone onda je vrijeme da se ošišate. Naime, koliko god ne želite da se šišate, ako volite dugu kosu ovo je najbolje rješenje za vas. Skidanjem mrtvih krajeva omogućit ćete zdravoj kosi da raste. Također potrebno je i da kosu njegujete , a postoji nekoliko načina da sačuvate sjaj i elastičnost. Mnoge žene veoma često koriste prirodne tretmane, to jeste maske koje se prave u kućnom uslovima a jedna maska koja je posebno efikasna je ona od meda i mlijeka.

 

 

Kako bi napravili ovu masku potrebno je samo da pomiješate mlijeko i med kako bi se dobila smjesa koja se veoma lako nanosi na kosu i ostavite da djeluje na kosi oko dva sata. Naime, kombinacija mlijeka i meda je puna proteina , masnih kiselina , gvožđa i cinka. vitamina B12. Maska regeneriše ćelije kose, popravlja strukturu kose, hrani folikule kako bi proizvodila nove vlasi a kosa je nakon primjene ove maske mekša. Jeste li znali za ovaj trik?

 

Oglasi