U današnjem članku vam donosimo jedan fenomenal trik za izradu klupa za dvorište, a za koje će vam trebati oko sat vremena , minimalno potrošenog vremena, a najbolje od svega što vam neće trebati puno novca za pravljenje iste. Naime, kako nam se bliži ljeto sve više vremena provodimo u dvorištu, pa i želimo da ga što ljepše i urednije sredimo jer će nam to biti oaza opuštanja u narednih nekoliko mjeseci.

 

Naime, betonski stubovi i drvene grede su uobičajeni materijal za izgradnu ali jeste li nekad pomislili da od njih možete veoma lako napraviti i moderan i interesantan namještaj za dvorište. Uz malo mašte i kreativnosti možete lako da transformišete dio dvorišta za samo sat vremena i malo skroz novca.

Potrebno vam je
12 betonskih blokova
4 drvene grede 10×10
lijepak za beton
boja po izboru
podmetač za sjedenje

 


Prije započinjanja izrade klupe morate provjeriti da li je teren ravan. Postavite 4 bloka vertikalno jedan do drugog , a odozgo postavite još dva bloka horizontalno, isti postupal ponovite i sa druge strane. Samo privremeno provucite drvene grede kroz gornje blokove tako da grede vire oko 15 centimetara sa svake strane. Ako želite klupu manjih dimenzija , blokove premjestite a grede smanjite. Blokove povežite sa lijepkom za beton.

 

Ofarbajte blokove u boji po želji, a kada se farba dobro osuši provucite grede kroz gornje rupe na blokovima.

 

Postavite podmetače i vaša klupa je gotova, podmetače možete kupiti ili ih samio napraviti od spužve i platna. Također po istom principu možete napraviti i klupu sa naslonom , sto ili police

Oglasi