Pojavom društvenih mreža i interneta imamo veoma često priliku čuti neke nove savjete i korisne trikove najviše što se tiče čišćenja kuće. Naime, mi vam u današnjem članku donosimo nešto što vjerujemo da niste znali. radi se o usisivači , a trik je podijeljen na društvenoj mreži Tik Tok i izazvalo veliko zanimanje za korisnike ove društvene mreže.

 

Vjerujemo da ste sigurno na cijevi od usisivača primjetili neke manje rupice, a iako većina ljudi misli kako ove rupice nemaju nikakve funckije istina je sasvim drugačija. Naime, ove rupice su ti kako bi vam pomoglo da umanjite snagu usisivača koja vam je potrebna prilikom čišćenja zavjesa odnosno kada želite da unesete malo svježine. Ponekad je potrebno samo da očistite i operete usisavača a ove rupe koje se nalaze na cijevi služe prvenstveno na protok zraka te kako bi se usisivač dodatno ohladio.

 

Ukoliko osjetite da vam se nešto zaglavilo u cijevi usisivača sve što vam je potrebno jeste da otvorite te rupice koje su na prvi pogled beskorisne a ustvari su itekako korisne. Nadamo se da smo vam na neki način otvorili oči što se tiče usisivača, jer je usisivač jedan od kućanskih aparata koja se koristi svakodnevno i u svakoj kući i domaćinstvu i ne može proći dan a da ne usisamo neku od prostorija u našim kućama. Ukoliko želite da vam usisivač miriše i ispušta mirise , vrećicu za usisivač operite u omekšivaču i cijela kuća će vam mirisati. da li ste znali za ove trikove? Pišite nam u komentarima ispod ovog posta.