Devedesetih godina prošlog vijeka latino TV emisije su postale izuzetno popularne u Srbiji, a publika je razvila snažnu naklonost prema svojim voljenim protagonistima. Mnogi od ovih glumaca su čak postali idoli lokalnoj omladini tokom tog doba.

 

Adela Noriega bila je jedna od najtraženijih glumica iz ovih latinoameričkih serija, koja je domaću publiku plijenila nastupima u emisijama poput “Pravo na ljubav”, “Izvor”, “Prava ljubav”, “Virginia”, “Vatra u krv” i “Maria Isabel”, između ostalih. Adelino prisustvo na ekranu odmah joj je steklo bazu vjernih obožavatelja, koji su obožavali njen portret pretežno vrlih likova. Prepoznajući njen talenat, producenti su brzo priznali njene vještine, što je učinilo jednom od najplaćenijih glumica telenovela. Iako će Adela ovog oktobra proslaviti 54. rođendan, nije se pojavljivala u javnosti od svog penzionisanja koje je bilo prije 13 godina.

 

Iako godinama nisu mogli da je kontaktiraju, neke njene kolege nisu dobile nikakav odgovor od Adele. U javnosti kruže razne glasine u vezi sa glumicom, poput teške bolesti i potencijalne dijagnoze ra ka. Međutim, njena sestra Rejna je istupila da pojasni da iako je Adela zaista bolesna, to nije zbog raka, već druge bolesti. Rejna je također napomenula da njena sestra ne koristi društvene mreže i stoga nije svjesna lažnih informacija koje se šire o njoj. Osim njenog zdravstvenog stanja, kruže i glasine da Adela izbjegava javno pojavljivanje zbog neotkrivene tajne iz njene prošlosti. Prije više od trideset godina bila je u romantičnoj vezi s bivšim meksičkim predsjednikom Carlosom Salinasom, što je dovelo do nagađanja da je možda potajno rodila njihovog sada 33-godišnjeg sina.

 

Oglasi