FLORAL NIOL – NAMJEŠTAJ OD SMOLE I BILJAKA – konzolna kolekcija namještaja Floral Noir posjeduje prirodne ramove i predivno lišće biljaka smješteno u smoli

Dizajner Marcijan Rusak kreirao je seriju nameštaja opremljenu lišćem i cvećem zarobljenim na njegovoj površini i predstavlja nešto što do sada niste videli.

U kolekciji se nlaze konzolna komoda, stočić za kafu i trpezarijski sto. Svi elementi ove serije sadrže tropske biljke zamrznute u smoli. Flora Noir opseg takođe uključuje ramove, lampe i stolove kreirane on formiranih blokova crne smole sa svetnim umecima, koji kreiraju savršene linije fragmentiranih obrazaca.


Dizajner je svoje prirodne materijale nabavio od cvećara, koji svakodnevno bacaju tone cvetnih vrsta i pokupio ih je kao neželjene elemente. Rusak je odabrao cveće i pažljivo ga aranžirao unutar praznih kalupa.

Providna smola se zatim sipa u ove kalupe. Kada se komadi stvrdnu cveće i lišće predstavljeni su kao fosili koji nestaju u materijalu. Tri tipa metala, aluminijum, mesing i čelik. korićena su za kreiranje ramova nameštaja. Prva dva su finiširana voskom, dok su metalne konstrukcije zaštićene propisno kako bi se sprečilo njihovo rđanje.