Fenomenalno uređena dvorišta i bašte – Uređenje dvorišta i bašta je podjednako važno kao u uređenje unutrašnjeg prostora


Uređenje dvorošta predstavlja prije svega i vašu ličnost, ukus i stil života, tako da bi tome trebalo da posvetite posebnu pažnju. Ono bi trebalo da impresionira i vas i sve vaše goste. U svom dvorišti možete da napravite staze koje mogu biti betonske, ili od kamenih ploča kao i nekog drugom materijala.

         
Pravo šetalište napravljeno od betona koje vodi od puta do kuće izgleda pomalo dosadno. Razmotrite različite materijale, osim kamenih ploča možete upotrijebiti i imprergrirane drvene diskove. Praznine između gazećeg sloja ploča možete popuniti sa šljunkom, ili ga postaviti pored ivica staza. Razne biljke i ukrasne trave su takođe nezaobilazni živi detalji svakog dvorišta i bašte. Raznobojno cvijeće pruža samo ljepšu sliku i prijatniju atmosferu. Posadite ono cvijeće koje raste tokom čitave godine.


Visoke ukrasne trave mogu da posluže kao paravan u dvorištu i da daju veoma lijepu sliku. Treba tu misliti i na dvorišno osvjetljenje. Lampe u obliku kugli ili fenjera mogu samo uljepšati sliku dvorišta u večernjim satima kao i tokom noći. Možete da instalirate još nekoliko zidnih svjetla duž baštenskog zida da bi dodali sjaj. I vama ništa drugo ne preostaje osim da uživate u svojoj bašti.

 

Oglasi