Svaka domaćica sanja da napravi ili uradi nešto u svom stanu, kuću ili dvorištu koju niko od komšija nema , a da je veoma jednostavno za napravit a naravno i da ne potroše puno novca na pravljenju istih. naime, uređenje dvorišta ili balkona je trenutno najpopularnije i svi se trude da njihov bakon ili dvorište bude najljepše za vidjeti. Međutim, uređenje dvorišta ili balkona ne mora uvijek da bude baš puno skupo , potrebno vam je samo malo mašte i naravno najbitnije da imate dobre ideje. Ljeto i proljeće je vrijeme kada najviše slobodnog vremena provodimo napolju , pa zašto onda ne napravimo sebi tu malu oazu za uživanje i opuštanje.

 

Naime, stare flaše , kartone ili štapiće od sladoleda umjesto što bi bacili možete ih iskoristiti veoma pametno. U nastavku vam donosimo nekoliko fenomenalnih ideja za pravljenje unikatnih saksija za cvijeće. Ukoliko volite cvijeće , ove će vam ideje dobro doći. Osim što ćete imati najunikatnije saksije, a i uštedjet ćete dosta novca. Svaki od navedenih postupaka je veoma jednostavan i kporake baš svako može da napravi. Nije teško ni ako niste majstori u pravljenju dekoracija i komada.

Kartonska gajbica

Plastična flaša može da se veoma jednostavno i na kreativan način da se iskoristi

 

Saksija od slamčica
Slamčice samo uvijte u list novina i obojite ih, poredajte u krug i ukrasite ih biserima

 

Isijecite vrhove plastičnih kašika i zalijepite na plastičnu flašu koju ste predhodno isjekli na pola, efekat je i više nego zanimljiv

U nastavku posta pogledajte i video sa nekim drugim idejama