U dobi od 23 godine, Ieli Alves, mlada žena iz Brazila, dokumentovala je svoje posljednje trenutke kamerom. Za to vrijeme na nju je pucao njen dečko, koji je kasnije vlastima rekao da je počinilac motociklista.

Kako je prenela regionalna štampa, Ieli je bila ta koja je upravljala kamerom kada je njen partner, Dijego Fonseka (27), uperio u nju vatreno oružje u subotu u subotu u urbanom centru Jataija.
Dok se video puštao, Alvesov smeh je odjeknuo pozadinom, a on je podstakao Fonseku rečima: “Samo napred, pokušajte”. Činilo se da je dotična hrana impresionirala Alvesa, koji je uzviknuo: „Ovo je neverovatno!

Dok je zatvarao zatvarač, telefon je krenuo prema tlu i udario ga uz glasan tresak, neposredno prije nego što je video završio.

Nakon što ju je Fonseka hitno prevezla, žena je prebačena u Kliničku bolnicu, ali je, nažalost, preminula prije nego što joj je ljekarska pomoć ukazana.

Prema lokalnim publikacijama, Fonseca je ispitan od strane vlasti nakon što su pozvani u medicinski centar. Fonseca je izjavio da su im, dok su bili na putu, prišla dva lica na motociklu. Tada je objavljeno da je jedna od osoba pucala dva puta, ranivši Alvesa.

Nakon istrage, službenici za provođenje zakona uočili su nedosljednosti u Alvesovim izjavama, što ih je navelo da ga privedu u policijsku stanicu. Tamo su pregledali njegov mobilni uređaj i otkrili video snimak pucnjave.

Fonseka je priveden zbog optužbi da je počinio ubistvo. Vatreno oružje koje je koristio otkriveno je u neposrednoj blizini njegovog vozila koje je bilo parkirano ispred bolnice.

Prema brazilskoj novinskoj agenciji “G1”, majka mlade djevojke koju je zadesila nesrećna sudbina tvrdi da joj se Fonseka obratila s obećanjem da će locirati krivce odgovorne za smrt njene kćerke.

Obavijestio me je da je primljena u bolnicu. U Domu zdravlja me je zagrlio i rekao: “Svekrva, ko god joj je nanio zlo, snosiće posljedice”, ispričala je njena majka Olesiana Alves.

Prema njenim riječima, u vezi su bili ukupno godinu i sedam mjeseci. Napomenula je da je njena ćerka bila ta koja je želela da okonča stvari, a da je nekoliko sati pre tragičnog incidenta otišla kod svog dečka da saopšti vest da i ona želi da raskine vezu jer je to bilo neizvodljivo.

23-godišnju ženu, Ielly Gabriele Alves, tragično je upucao njen 27-godišnji dečko dok je snimala video za #MUNDOJoven. Šokantan incident dogodio se u subotu oko 22 sata u okolini.

Tviter nalog CHTV Canal Hondureño de Televisión je tvitovao 5. novembra 2023.
Prošle godine, kćerka majke zatražila je bolničko liječenje nakon napada Fonseke. Majka se živo sjeća incidenta, jer je njena kćerka ostala sa nekoliko povreda na ruci.

Tokom 2022. godine dogodila se još jedna pojava koja je uključivala Fonseku. Prijavljeno je da je fizički napao svoju kćer kada ju je otkrio u razgovoru sa bivšim romantičnim partnerom.

Njih dvoje su se u više navrata upuštali u fizičke svađe koje su rezultirale vidljivim tragovima na njenoj koži. Borio sam se s odlukom da interveniram, znajući da bi to moglo potencijalno pogoršati situaciju. Međutim, bila je to izazovna pozicija jer mi se nije mnogo povjerila zbog mog empatičnog odgovora na njenu patnju. Priznala je da sam dijelio njen bol.

Prema rečima zajedničkog poznanika mlade devojke, Alves je tražio izlaz iz njene nasilne veze sa Fonsekom. Poznanik je za “G1” otkrio da im je Alves povjerio da je Fonseca prijetio da će joj oduzeti život. Alvesova je poznanica savjetovala da potraži pomoć od policije i prijavi prijetnje upućene njoj.

Prema riječima prijateljice, većina femicida se dešava kada niko ne vjeruje da je počinitelj sposoban za tako gnusno djelo sve dok ne bude prekasno i žrtva je već ubijena.

Video OVDJE: LINK