FASCINANTNI TORANJ NAJVEĆEG AERODROMA – kontrolni toranj kao iz mašte!

Pobjednički projekat koji je odabran  ispred pet prijedloga uglednih kompanija, vođa ovog dizajnerskog tima  je osmislio nevjerovatnu konstrukciju aerodroma.
Ovo je prva saradnja firme  “AECOM” i dizajnerskog studija “Pininfarina”, poznatog po izradi dizajna automobila za “Alfa Romeo ” i “Ferari” pored ostalih poznatih . Saradnja predstavlja uspješnu kombinaciju iskustva na području  arhitekture i inženjerstva i arhitektonskog stila studija “Pininfarina” koji je prirodno pod uticajem automobilskog dizajna.

dizajnidom-1jpg

dizajnidom
Jedan od najvećih projekata na području avijacije je  kontrolni toranj novog aerodroma u Istambulu, koji će biti prepoznatljiva struktura vidljiva svim putnicima koji prolaze kroz aerodrom. Ovo je upečatljivi dizajn dostojnog modernog aerodroma, koji se istovremeno uklapa u jedinstveno naslijeđe Istambula .
Kontrolni toranj će  biti  glavno obiljeležje aerodroma koji će postati i novi najveći aerodrom na svijetu po pitanju broja putnika. Imat će kapacitet čak do 200 miliona putnika godišnje i bit će smejšten 35 kilometara od centra Istambula, na evropskoj strani grada. Aerodrom će se graditi čak u četiri faze, a završetak prve faze  očekuje se 2018. godine.

toranj najvećeg aerodroma

Oglasi