Maja Marinković je donijela definitivnu odluku da prekine vezu sa Bilalom i odseli se iz Sarajevo. Međutim, nakon raskida, shvatila je da veza nije zdrava zbog njegove posesivnosti i maltretiranja. Maja je iskreno priznala da nije mogla dobiti odobrenje njegove porodice, koja je insistirala da pređe na njihovu vjeru, što je ona odbila.

 

Maja je otvoreno izražavala svoja osjećanja prema Bilalu, opisujući ga kao “nepravednog” i izražavajući razočaranje njegovim ponašanjem nakon njihovog raskida. Tvrdi da joj je često prijetio i ucjenjivao, ali priznaje da ne treba podleći takvim manipulacijama. Bilal joj je navodno prijetio i sugerirao da komunicira sa drugim muškarcima, uključujući i Janjuša. Međutim, Maja negira ove optužbe i ističe da se sa Janjušem nije dopisivala, a osjećanja prema njemu su isključivo zasnovana na poštovanju. Osim toga, Maja je razgovarala o dosadašnjoj bliskosti sa Zvezdanom i pojasnila da više nisu prijatelji. Govoreći o Anđeli Đuričić, Maja je demantovala ideju da je tuži i naglasila da smatra da je Anđela već dovoljno propatila i da nema želju da se tuži. Što se tiče pomirenja Ane i Ace Bulića, Maja je saosjećala sa njihovim okolnostima i poželjela im uspjeh u pokušajima da se pomire, ističući da Anu ne treba kritikovati zbog svog izbora.

 

Na kraju krajeva, Maja ističe svoju nepokolebljivu podršku Ani i njenoj sreći, bez obzira na brojne prepreke sa kojima se suočavala. Njen transparentan i iskren pristup prema kolegama članovima tima i utjecajnim pojedincima označava njenu averziju prema upuštanju u sukobe i kontroverze, umjesto da daje prednost vlastitom putovanju ka zadovoljstvu i radosti.

 

Oglasi