Svjedoci smo svi ovog vremena u Maju mjesecu kada inače po svim pravilima bi trebalo da bude lijepo vrijeme i visoke temperature. Naime, meteorolog Nedeljko Todorović rekao je da će padavine koje se očekuju u regionu biti do naredne sedmice i bit će više lokalnog karaktera. Dodao je da će biti lokalne grmljavine , naročito od ponedjeljka tako da će to biti jedna ljetna varijanta padavina sa kratkotrajniom kišom , pljuskovima i grmljavinom.

 

 

On je dodao da su negdje moguće veće padavine od 10 do 20 milimetara. Također Todorović je naveo da će vodostaj rijeka ostati nepromjenjen kao i da postoji mogućnost da će uslijed ljetnih pljuskova doći do lokalnih poplava.

 

 

Naime, prema riječima Todorovića u narednim danima vjetar da oslabi u odnosu an predhodne dane i da više neće duvati košava. Kroterijum za košavu je 11 metara u sekundi , dodao je da nešto višim temperaturama možemo da se nadamo poslije 25. maja i to temperaturama iznad 25 stepeni celzijusa. Ciklon nam je donijeo pljuskove, grmaljivu , grad i jak vjetar. Početkom iduće sedmice ciklon će polako oslabiti i odmicati preko Jadrana dalje na istok te će od utorka naš region naći u hladnom sektoru ovog sistema. Oko 16. maja maksimalna temperature će dosezati od 14 do 19 stepeni celzijusa. Todorović dodaje da će u južnom Banatu biti kratkih udara vjetrova velike olujne snage sa maksimalnom brzinom od 100 kilometara na sat. Vjerujemo da se sada svi nadamo lijepo vremenu , jer za mjesec Maja je i previše vjetrova i kiše. Šta vi mislite o ovoj promjeni vremena? Pišite nam ispod ovog posta.

Oglasi