ESTETIKA I FUNKCIONALNOST U JEDNOM – klupa za odlaganje stvari namjenjena za bilo koji prostor!

Ova estetski lijepa klupa sa prostorom za odlaganje može da se uklopi u bilo koju sobu, a ne samo u dečiju, za koju je prvenstveno namenjena tako da je veoma funkconalna.

Korak 1:
Od iverice ili malo deblje šper ploče isjecite sve dijelove (kao na slici). Obratite pažnju da su mjere u inčima (1 inč = 2,54 cm).

Korak 2:
Kada dobijete sve dijelove, potrebno je da izbušite upuštene, tzv. “pocket hole” rupe (specijalna vrsta rupe pod uglom od 15 stepeni za koju je potreban poseban šablon za burgiju i burgija). Svi dijelovi označeni sa B treba da imaju rupe i na gornjoj i donjoj strani . Dijelovi označeni sa D treba da imaju rupe samo na donjoj strani.

Korak 3:
Kada ste izbušili sve rupe, vrijeme je da sastavite dijelove. Izmjerite i označite gdje svaki dio ide. Svaki dio je otprilike oko 23cm udaljen od drugog. Dijelove namažite ljepkom, pa ih zašrafite. Kako klupa ima klizna vrata, treba da isječete usjek na prednjem dijelu gornje stranice, otprilike 1/4 x 1/4 inča. Nakon toga ga odozgo pričvrstite .

Korak 4:
Kada postavite gornji dio, pričvrstite i zadnji dio. Zatim postavite vrata i izbušite par rupa za prste, da bi lakše otvarali vrata, i to je sve . Ostaje samo na kraju da ofarbate klupu i da je postavite na željeno mjesto kada se boja osuši.