ENTERIJER KAO IZ ZEMLJE ČUDA – neobične ideje za uređenje prostora ali tako originalne !

Ovaj stan  smješten u NewYorku ima sve karakteristike pećine: zavojite i meke linije, zaobljene kamene zidove koji će vam izmamiti ! Velike zavojite linije omogućavaju da svjetlost dopre kroz jedan jedini stakleni zid-prostor i to do najdubljeg kutka stana.
Na gornjem spratu smještena je spavaća soba sa jednim od tri kamina što je istovremeno jedini prostor koji ima čist pogled u dan. Kupatilo je dizajnirano  u marokanskom maniru.

ideje za uređenje prostora

dizajnidom3

Kako iskoristiti ove ideje za uređenje prostora?

Na drugom kraju prostora  su smještene dva dodatna  prostora za spavanje . Do njih ne dopire prirodno svjetlo, ali imau kuaponicu i mali garderober. Čak  petnaest jako osvjetljenih stepenica, koje se pri dnu šire, vode dole u dnevni boravak, kupatilo , kuhinju  i glavni ulaz u ovaj dupleks.

dizajnidom1
Iz dnevnog boravka drvene zavojite stepenice vode na terasu .  Uređeno je u pomalo seoskom maniru i njime dominira velika „kaubojska kada“. Ograda je od trske, drveni stubovi, sto i stolicesu seljačkog tipa. Sama tenda u dvije boje svojom prozračnošću dočarava ovu prirodu kao jednu bajku .

dizajnidom4

Oglasi