Trenutno su mediji u velikoj mjeri fokusirani na neočekivanu smrt Armina Begovića, voljenog sina poznatog bosanskohercegovačkog pjevača Enesa Begovića. Vijest o Arminovoj smrti, koji je imao trideset godina, izazvala je šok u cijeloj regiji. Enes je nadaleko cijenjen u javnosti, kako zbog njegovog muzičkog umijeća, tako i zbog karaktera, što ovu tragediju čini još razornijom za njegove fanove.

 

Pjevač je bio preplavljen ogromnom podrškom ljudi uključujući članove njegove bliske porodice, prijatelje, pa čak i njegovu odanu publiku i širu javnost širom regiona. Gubitak djeteta je nezamisliva bol koja nadmašuje svaki drugi oblik muke, a nažalost, naš voljeni pjevač Enes je iz prve ruke doživio ovu srceparajuću tragediju. Naime, njegov sin Armin, koji se dugo vremena hrabro borio sa autoimunom bolešću koja se ponavljala, tragično je podlegao ovojoj bolesti. Enes nikada nije napustio sinovljevu stranu, pružajući mu nepokolebljivu ljubav i podršku do samog kraja, te je Armin preminuo u očevom naručju. Dodatno ogromnoj tuzi, zaista je poražavajuće to što je Armin bio na ivici da i sam krene na put očinstva, a ostalo mu je samo nekoliko dana da postane otac.

 

Jučer je na gradskom mezarju Bare u Sarajevu održana sahranna Armina. Na opoštaju je bilo okupio je ogromnu publiku, koju čine ne samo istaknute ličnosti iz javne sfere, već i bezbroj običnih građana. Bio je to svjedočanstvo o dubokom uticaju koji je ovaj izvanredni mladić imao na zajednicu, čak i do onih koji nisu imali privilegiju da se lično sretnu sa njim. U moru ožalošćenih, Sadik Hasanović, renomirani pjevač, stajao je visoko, uhvativši dirljiv trenutak na svom Instagram profilu. Srceparajuća slika prikazala je Enesa, Arminovog oca, kako prati kovčeg svog voljenog sina do njegovog posljednjeg počivališta. Sadik je u nekoliko potresnih riječi prenio dubinu svoje tuge, ostavivši trajni utisak na sve koji su svjedočili ovom emotivnom prizoru. “Danas sam posebno emotivan , ne možeš da zamisliš toliku bol i čežnju oca za siom . Srećni smo dok imamo jedni druge “.

 

Oglasi