Heather, stanovnica Hamiltona, tragično je doživjela gubitak svog voljenog muža prethodne godine. Doživio je fatalnu nesreću dok se vraćao kući sa posla sa kolegom. Iako je kolegia prošao sa lakšim povredama, Hederin suprug je, razorno, podlegao povredama. Vijest je slomila Heder, ostavivši je u stanju šoka od kojeg se borila da se oporavi. Ovaj nemili događaj je nesumnjivo bio nešto najrazornije što ju je moglo zadesiti.

 

Žena se borila da prihvati činjenicu da joj je muž preminuo. Kako bi se izborila sa gubitkom, svakodnevno je posjećivala njegov grob gdje bi ostavljala cvijeće i svoje omiljene cigarete kao način da oda počast njemu. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, našla se da sve rjeđe posjećuje grob, samo jednom sedmično. Prilikom jedne od ovih sedmičnih posjeta primijetila je neobičnu aktivnost na grobu svog muža. Otkrila je da je, uprkos njenom odsustvu, neko drugi ostavljao sviježe cvijeće na grobu svakog vikenda. Heder je bila iznenađena ovim i pitala je prijatelje svog muža da li su oni ti koji su ga posjetili, ali su svi to demantovali. To ju je navelo da se pita ko bi mogao biti odgovoran za ljubazni čin odavanja počasti uspomeni na njenog muža.

 

Heather je odlučila da prati svakoga ko posjeti grob njenog muža. Uprkos trudu, nije uspjela nikoga uhvatiti puna dva mjeseca. Međutim, jednog dana se iznenadila kada je primjetila nešto neobično. Dok je bila na groblju, otišla je do česme, koja se nalazi oko 60 metara od mezara, da opere ruke. Kada se okrenula, ugledala je ženu od tridesetak godina kako stoji i gleda u spomenik njenog muža. Heather je osjetila kako joj jeza prolazi niz kičmu i iznenada je pomislila da joj muž možda nije bio nevjeran.