Od početk ove godine svjetska javnost je obuzeta dešvanjima na britanskom dvoru koja su na žalost prilično loša. Mi se danas prisjećamo ljubavnog života ktalja Čarlsa iz mladosti i još jedne žene sa kojom je bio u vezi. Unatoč divljenju svijeta prema princezi Diani, budući britanski monarh ostao je privržen svojoj dugogodišnjoj (ne tako tajnoj) ljubavi, Camilli, čak i usprkos rizicima i posljedicama koje nose njihovi brakovi.S vremenom je njihova ljubav cvjetala i cvjetala, a na kraju je kulminirala brakom 2005. godine.Bez znanja mnogih, Charles je imao značajne veze osim svoje trajne ljubavi prema Camilli. Među njima, jedan od najznačajnijih bio je s Lady Dale Tryon, koju su od milja zvali Kanga. Tragično, Kanga je preminula samo nekoliko mjeseci nakon princeze Diane.

Najstarija od troje braće i sestara Barryja Harpera, istaknute osobe u tiskarskoj industriji, Dale Elizabeth Harper ušla je u svijet u Melbourneu 1948. Tijekom svog djetinjstva često je bila zatvorena za bolničke zidove zbog prisutnosti i spine bifide i Legga. – Calve-Perthesova bolest.

Unatoč ovom neuspjehu, Kangin duh ostao je neslomljen, što ju je učinilo životom svake zabave i neophodnom prisutnošću na okupljanjima visokog društva.

Godine 1966. prvi put je susrela Charlesa u Victoriji, a kasnije, u sedamdesetima, preko supruga Anthonyja Trajona razvila je blizak odnos s prijestolonasljednikom te tako ušla u njegov najuži krug prijatelja.Blizak odnos između Tryonovih i Krune očit je u činjenici da je Charles osobno krstio dvoje od njihovo četvero djece, a Dale je čak i svog prvog sina nazvao po njemu.Nadimak “Kanga” dao joj je Charles, a upravo to ime Dale je kasnije odabrala za svoju modnu kuću.

 

 

Prava priroda veze između sina kraljice Elizabete II i zanosne Australke dugo je bila nejasna. Međutim, dokumentarni film objavljen 2008. rasvijetlio je ovu zadivljujuću ljubavnu priču, pružajući intimnije razumijevanje. Iako je povezanost para isprva bila nagoviještena u dobro poznatom otkriću princeze Diane Andrewu Mortonu (“Diana: In Her Words”), o njihovoj vezi tada se nije eksplicitno raspravljalo.

Upućeni otkrivaju da su Kanga i Charles svoju vezu započeli 1970-ih, nedugo nakon što je princ raskinuo svoju romansu s Camillom početkom desetljeća. Razmjer ozbiljnosti njihove veze ostaje nejasan, kao i Kangina prikladnost za brak. S obzirom na to da je već bila udana 1973., malo je vjerojatno da bi bila srdačno primljena u Buckinghamskoj palači.

U prošlosti je Charles govorio kako je Kanga jedina žena koja ga je istinski razumjela, a poznato je da joj je često pisao ljubavna pisma i posjećivao njezine roditelje.

S vremenom se Charles ponovno susreo s Camillom i nije dugo trebalo da se očituju suprotne kvalitete njegovih dvoje ljubavnika. Camilla, odgojena u privilegiranim krugovima više klase u Engleskoj, posjedovala je duboko razumijevanje društvenog ponašanja i točno je znala kada, kome i što može govoriti, kao i kako se treba ponašati kao gospodarica budući kralj. Vrijedno je napomenuti da je njezina prabaka, Alice Keppel, prije bila u vezi s bivšim princem od Walesa, koji je sada poznat kao kralj Edward VII.

 

 

Bez znanja mnogih, došao je trenutak kada je Charles morao donijeti tešku odluku i na kraju se odlučio za Kangu umjesto Kamile. Nažalost, ovaj izbor Australku je duboko rastužio.

Unatoč početnoj odbojnosti prema Camilli, princeza Diana uspjela je uspostaviti pozitivan odnos s njom nakon Charlesove udaje, što je dovelo do toga da su uočeni na zajedničkom ručku 1986. godine.

Tijekom vremena, Kangino se fizičko stanje pogoršalo i dobila je dijagnozu raka maternice. U 1990-ima je razvila ovisnost o lijekovima protiv bolova, što je dovelo do njezine hospitalizacije 1996. godine.

Zatim je došlo do daljnjeg obrata u priči – tijekom liječenja doživjela je pad s prozora koji je rezultirao ozljedom kralježnice. Tijekom oporavka neprestano je tvrdila da ju je netko na silu gurnuo. Naprotiv, neki su bili uvjereni da si je namjerno pokušala oduzeti život.

Ipak, Sara Miles, njezina bliska prijateljica, snažno je naglasila da je Kanga do zadnjih trenutaka tvrdila da joj je netko pokušao oduzeti život. Posebnu sumnju izazvao je dodatni faktor što je Kangin suprug, barun Tyrone, pozvao njezine prijatelje na ručak i uvjerio ih da je njezina smrt slučajna.

 

Ubrzo nakon toga, pokrenuo je brakorazvodnu parnicu, zbog čega je Kanga sama boravila u hotelu “Ric”. Iako je uspješno prevladala ovisnost o tabletama protiv bolova, kasnije je utjehu potražila u alkoholu.

Prema članovima njezine obitelji, prije smrti navodno je bila fiksirana na Charlesa. Postoji dokumentirani incident iz kasnih 1990-ih kada ga je progonila u invalidskim kolicima tijekom polo utakmice, što ga je natjeralo da objavi izjavu za distancirati se od nje. U ovoj je izjavi pojasnio da je s Kangom razgovarao samo “jednom ili dva puta godišnje” i da je njihovo prijateljstvo oslabilo.Ipak, ustrajala je i za to vrijeme povjeravala se prijateljici Sari, odbijajući odustati. Popeti ću se na prijestolje kao kraljica Engleske!

Nakon što se razboljela tijekom boravka u Indiji, odmah se vratila u Englesku, gdje joj je hitno dijagnosticirana sepsa.Tragično, preminula je samo tri mjeseca nakon smrti princeze Diane, a samo dva mjeseca prije svog pedesetog rođendana, 15. studenog 1997. godine.

Oglasi