DRAGULJ STARIJE ZGRADE: Mala moderna garsonjera koja će vas oduševiti!

Ovaj stan o kojem ćemo danas govoriti je dokaz kako inspiracija, mašta i kreativnost mogu prevazići mnoge probleme i prepreke i kako se od ničega može napraviti nešto sasvim moderno i savremeno bez obzira na okolnosti. 

Stan koji ćemo vam danas pokazati kroz slike nije uopšte ni postojao, to je ustvario bio tavan za odlaganje stvari i smeća u staroj zgradi. Bilo je sve tako dok nije započet projekat renoviranja koji je pokrenuo studio zvan Architects studio pod vodstvom dizajnera Ashari B.

U posljednjem mjerenju ovog malog tavana mjerio je 30 metara kvadratnih. Iako je ovo mala kvadratura ovaj tavan koji se nalazio na vrhu same zgrade nije imao nikakve uslove za normalan život.

Arhitekte su se odlučile za ekspanziju ovog prostora i projekat da tavan pretvore u stan koji će bit funkcionalan za normalan život. Ekspanzijom ovog tadašnjeg tavana dobiveno je dodatnih 15 metara kvadratnih. Kao konačni rezultat stan je brojao 45 metara kvadratnih metara sa veoma modernim i savršenim uređenjem koje ćete i sami pogledati, nevjerovatno!

Oglasi