Niko od stanovnika ovog čačanskog sela ne sjeća se sličnog incidenta, čak ni najstariji članovi zajednice ne mogu da se sjete da se takav događaj dogodio.

Dragoljub Nikolić će zauvijek ostati u živom sjećanju na sječu drveća za ogrev u mirnom selu Goričani, koje se nalazi u očaravajućem kraju Čačana. Prije ovog značajnog incidenta, on je samo čitao o čudesnim pojavama u novinama, ali sada je imao izuzetnu privilegiju da ih promatra svojim očima. Najprije je Dragoljub doživjeo iznenadnu i intenzivnu mješavinu iznenađenja i šoka kada je tokom sječenja naletio na nepogrešivi krst u srcu klena. Ipak, dok su on i njegov tim nastavili da pomno oblikuju drvo u različite oblike, bili su zaprepašteni otkrivši da svaka nova kreacija otkrivena pred njihovim očima nosi prisustvo svetog simbola i duboku poruku od božanskog.

 

On tvrdi da se ovakvih događaja ne sjećaju ni stariji mještani ovog čačanskog sela. Dragoljub je potpuno zatečen prizorom pred njim. Ne može da vjeruje šta vidi, a to je još više iznenađujuće jer njegov otac, koji ima skoro osamdeset godina, nikada se u životu nije susreo sa nečim takvim. Ono što zaista privlači njihovu pažnju je činjenica da se ovaj klen ne spominje ni u jednoj vjerskoj priči ili priči, što je čudno s obzirom da nije korišteno kao referenca ili iz nekog drugog značajnog razloga. Ovo neočekivano otkriće ostavlja ih oboje zadivljenim i zadivljenim. Ipak, neosporno je jasno da primjeri ovog posebnog fenomena služe kao uvjerljiv dokaz činjenice da se mnoštvo vjernih pojedinaca lično susrelo sa zadivljujućim prizorom križa urezanog na određeno drveće, popraćenog poštovanim i cijenjenim prikazom Svete Petke.

Oglasi