All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

DOM NAPRAVLJEN OD RUŠEVINA

loading...

DOM NAPRAVLJEN OD RUŠEVINA – pariški arhitektonski studio Antonin Ziegler renovirao je napušteni ambar u izuzetno lijep   dom obložen metalom


Sa konstrukcijom koja je davno propala, arhitekti su odlučili ojačati drvenu strukturu sa novom opnom od cinka kako bi sačuvali monolitni i prepoznatljiv agikulturni kosi oblik. Metalne oplate ostavljene su nedirane i vremenom će razviti prirodnu patinu.

Originalni okviri od drveta ostali su vidljivi, zajedno sa prozorima koji su smješteni dužinom baze kamenog temelja.

“Okviri prozora predstavljaju fundamentalni elemenat nove građevine”, kazali su arhitekti. “Sa vanjske strane, ove komponente ostaju parcijalno vidljive ispod pocinčanih obloga, i zbog toga fasada djeluje kao nekompletan aspekt konstrukcije, koja je erodirala prirodom iz svog okruženja.

Prozori i vrata su takođe vizualno nerazmetljivi, a ova arhitipska kuća podignuta je gotovo iz temelja kako bi pružila drugu vrstu interijera i održala konekciju sa prirodom iz njenog okruženja. Usamljena pukotina koja presijeca krov i zidove daje ovom projektu pojavu savremene rustikalne građevine koja pruža drevni osjećaj moderne ruševine. ”

Tags: , , , ,

Related posts