Brena je već četrdesetak godina priznata kao jedna od najpriznatijih pjevačica na Balkanu. Njena prepoznatljiva plava kosa i nekonvencionalan smisao za modu, koji je povremeno naginjao ljepljivosti, učinili su je lako prepoznatljivom. Ipak, balkanski ekvivalent Madone oduvijek je bio ukorak sa najnovijim trendovima. U nedavnom intervjuu Brena je otkrila da je prije trideset pet godina potrošila 6.000 konvertibilnih maraka na neatraktivnu majicu. Priznala je da se inače ne upušta u troškove odjeće, ali bluza je u to vrijeme bila moderna. “Onda su te nevjerovatne bluze postale popularne, a šljokice su bile najtrendi stvar. Ako ih niste imali, niste važili za pravu zvijezdu”, prisjeća se ona.

 

“Osjećam se kao da je bilo jučer. Tokom nedavnog intervjua za jedan srpski portal, Brena se prisjetila kako je kupila bluzu u Minhenu u Njemačkoj. Prisjetila se da je za to platila oko 6.000 maraka, što je u to vrijeme bila previsoka cijena. Ali njena želja za bluzom bila je toliko jaka da je morala da je kupi. Za znatiželjnike dostupna je fotografija zloglasne bluze od 6.000 maraka. Pored toga, značajno je bilo i vjenčanje Lepe Brene i bivšeg tenisera Slobodana Bobe Živoinovića, koji će ove godine proslaviti 32. rođendan. Ceremonija je održana u luksuznom hotelu InterContinental, koji je ugostio i razne aspekte vjenčanja, a prema pisanju medija, na organizaciju je utrošena impresivna suma od 50.000 njemačkih maraka.

 

U međuvremenu, Boba Živojinović je izgledao šarmantno u svom vanvremenskom crnom smokingu. Njihovo romantično putovanje započelo je prije mnogo godina na snimanju filma “Hajde da se volimo 2”. U to vrijeme su se prvi put susreli, a činilo se da se sudbina umiješala jer je Brena odmah prepoznala Bobu dok je prolazio. I posle više od trideset godina zajedničkog života, Lepa Brena i Boba Živojinović nastavljaju da služe kao inspiracija, prenoseći svoju ljubavnu priču svijetu.

 

Oglasi