Zdravko Čolić, poznata balkanska ličnost, često priča o svojoj supruzi Aleksandri i dvije kćerke Uni i Lari. Međutim, ono čega mnogi ne znaju je da u Čolićevom životu postoji još jedna osoba koja zauzima značajnu poziciju u njegovom srcu i duši. Naime, nije niko drugi do njegov mlađi brat Dragan, sa kojim je u bliskim odnosima od djetinjstva i koji mu je bio velika podrška, posebno nakon što im je majka preminula. Kako su se još više zbližili i upoznali jedno s drugim, njihova je veza postala još neraskidiva.

 

Dragan Čolić trenutno boravi u Beogradu gdje vodi ćevabnicu na Dorćolu. Vjeruje se da je originalnu recepturu za sarajevske ćevape nabavio od poznatog majstora Hodžića. Zdravko, njegov mlađi brat, često ga posjećuje da bi uživao u njegovim ukusnim ćevapima, ali se rijetko viđaju zajedno u javnosti. Roditelji su se, kaže Zdravko, potrudili da oboje usmjere na pravi put i da im omoguće što bolje vaspitanje. Dragan je velika podrška bratu, a primjećeni su čak i na jednom od Zdravkovih koncerata zajedno sa Nedom Ukraden. Mnogi ljudi su primijetili njihovu zapanjujuću sličnost.

 

Iako je postigao veliki uspjeh u karijeri i postao zvijezda, Zdravko Čolić je uspio održati čvrste porodične veze. Uprkos zahtjevima njegove popularnosti i brojnim obavezama, dosljedno je pokazivao ljubav i brigu za svoje najmilije. Održavao je redovnu komunikaciju sa svojim mlađim bratom Draganom, sa kojim je uspostavio blizak odnos podrške koji se pokazao presudnim u njegovom životu. Uz porodične veze, Zdravko i Dragan su pružali međusobnu podršku u svim aspektima života.