DIZAJN VENECIJANSKE KUĆE: Pogledajte uređenje sa savremenim eklektičkim stilom!

 

Poznata italijanska dizajenrka enterijera Claudia Pelizzari uredila je interijer jedne Venecijanske kuće La Casa del Tempo koja je očarala svijet svojim modernim pristupom eklektičnim stilom.

Eklektični stil nema svoju neku baš izraženu karakteristiku, za njeg se može reći da je skup različitih suprotnih stilova. Da bi ispravno uredili dom ovim izrazito komplikovanim stilom trebat će vam puno znanja, truda i kreativnosti da bi stvorili balans između predmeta, boja i stvari. Ako mislite da je eklektika bacanje različitih elemenata zajedno i da j vrlo nemoguć stil onda se varate. Ovaj stil ima svoj šarm i veoma mu je teško odoliti kao i što je teško napraviti ga da bude u skladu potrebama i uvjetima kojim stan ili dom vladaju.

Eklektika vam govori da možete da se poigrate sa različitim stilovima i materijalima koji možda na prvi izgled izgledaju ”nemoguće za spojiti”. Pogledajte uređenje ove Venecijanske kuće koja je očarala mnogo ljude širom svijeta i postala primjer uređenja ovim stilom cijelome svijetu.

+

Oglasi