DIZAJN ENTERIJERA: Mali bijeli stan podijeljen sa paravanima

Kada govorimo o uređenju malog prostora kao i garsonjera znamo svi dobro kakve nam to glavobolje može da uzrokuje. Problemi nastaju i u organizaciji prostora, dizajnu, koji namještaj uzeti, koji izbaciti i mnogo sličnih situacija.

Sa ovim stavom bi se složili i sve arhitekte koji znaju koje su to sve muke. Međutim, mnogo ljudi pronalazi zanimljive, orginalne ideje kako urediti, organizovati i podijeliti mali stan ili garsonjeru. Danas ćemo vam pokazati jedan stan koji ima vega 35 metara kvadratnih.

Ovaj dom renovirao je dizajnerski studio Hiroyuki Ogawa Architects, koji se nalazi u Tokiju. Stan je renoviran unutar građevine od armiranog betona. Te su njegove prostorije podijeljene sa drvenim i kliznim paravanima. Stan se tačnije nalazi u Tokiju ali između Šibuje i Daikanajama.

Kao što smo već rekli, podijeljen je na dva dijela sa kliznim paravanima. Jedan dio stana ima veliku visinu plafona što se može koristiti kao dnevni boravak ili trpezarija a drugi dio može biti spavaća soba, kuhinja…

Oglasi