All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

DIZAJN DOMA: Idealne boje za uređenje dnevnog boravka!

loading...

DIZAJN DOMA: Idealne boje za uređenje dnevnog boravka!

Psihologija boja je veoma bitna stvar kada se radi o uređenju doma, kuće ili prostorije u kojoj boravite. Svi mi imamo svoje omiljene boje koje nas čine sretnim, veselim ili smirenim. Međutim postoji čitava jedna nauka o bojama koja kaže da svaka boja ima različit utjecaj na čovjekov mozak, ponašanje i izaziva različite emocije.

Dnevni boravak je zajednička prostorija u kojoj većinu vremena provodimo sa porodicom i prijateljima, stoga mu trebate posvetiti posebnu pažnju i pažljivo odabrati boje jer će utjecati na vas i na vaše najmilije. Danas ćemo vam pokazati koje boje su idealne za uređenje dnevnog poravka prema psihologiji boja.

Imamo 5 primjera sa slikama koje ćemo vam objasniti i pokazati:

Tapete mogu biti odlične pogotovo u dnevnom boravku. Imitacije drveta i prirodni elementi zaista atmosferu čine konfornom, elegantnom i toplom.

Bijela boja nikad nije pogreška, ona je idealna za svaku prostoriju pa zako i za dnevni boravak. Jednostavna klasika.
Bež boja je najpopularnija boja za dnevni boravak, najviše domova se odlučuje za ovu boju. Zašto? Nije osjetljiva kao bijela boja ali opet je svijetla i svaki namještaj odlično ide uz ovu boju.

Prljava roza ili ljubičasta daju prostoriji romantičnu atmosferu i dodaju notu elegancije.

Plava boja nije česta u dnevnom boravku ipak većina ljudi se odluči za nju. Specifična je za skandinavski stil uređenja.

Tags: , , , ,

Related posts

Leave a Comment

Top