Mi se u nastavku našeg današnjega članka malo vraćamo u 60 godine prošloga vijeka, i govorimo o ljepoticama iz tog perioda. Ono što je primjetno je to, da nije bilo plastičnih korekcija, a djevojke su koristile samo ruž i puder. Mi danas govorimo o Đini Lolobridži, koja je ostavila velikoga traga za svoje karijere. 

Čarolija Đine Lolobriđide bila je toliko snažna da je Marilyn Monroe u njenom prisustvu izgledala kao prosječna djevojka. Muškarci su bili očarani njome, spremno ispunjavajući svaku njezinu želju.

Dok se njezin nesvakidašnji život približavao kraju, njezin je sin kleknuo uz njezin krevet, držeći je za ruku i svjedočio preobrazbi njezina izgleda. Ne nalikujući više na bivšu zavodnicu, sada se pojavila kao žena opterećena žaljenjem za svojom prošlošću.

Đina je cijeli život otvoreno pokazivala naklonost atraktivnim mladićima, a nažalost jedan od njih doveo ju je u teške materijalne nevolje u poznim godinama. Andrea Pjacola se s 21 godinom pridružio Đininoj momčadi. Tragično, nakon Đinine smrti, Andrea je osuđena na tri godine zatvora nakon što je osuđena za krađu poznatog komada nakita.

Nakon što je u početku preuzimala manje poslove za Đinu, Andrea je ubrzo postala nezamjenjiva kao njezina osobna asistentica. No, na kraju je njome izmanipulirao i pokušao je prevariti kako bi se nezakonito domogao njezine imovine, automobila i nakita.

Osim veličanstvene ružičaste palače u blizini Rima, Đina je posjedovala kolekciju od tri stana u gradu, rezidenciju u Monte Carlu, umjetnički studio smješten u Toskani, kao i asortiman izuzetnih dragulja procijenjenih na 5 milijuna eura, zajedno s slike, skulpture i starinski namještaj.

No, njezinom smrću u 95. godini života zbog zatajenja bubrega Ginino golemo bogatstvo od 10 milijuna eura raspršilo se. Kako bi podmirili zaostale dugove, nekoć lijepu ružičastu vilu morali su prodati. Ovaj srceparajući ishod bio je posebno poražavajući za Ginina sina, Milka Škofića, koji je bio otuđen od svoje majke pet godina dok je Andre stjecao sve veću dominaciju nad njezinim životom i poslovima.

U svom prvom ekskluzivnom intervjuu povodom majčine smrti, Milko otkriva da je jedna od posljednjih izjava koje mu je dala bila: “Napravila sam sve moguće pogreške.”

Nakon našeg ponovnog susreta nakon dugotrajne razdvojenosti, njezine su je emocije preplavile do nevjerojatne mjere. Bilo je očito da je u tom konkretnom slučaju shvatila veličinu svojih gubitaka i laž u kojoj je boravila. Njezino ponovljeno izgovaranje “Ne, ne, ne” poslužilo je kao dokaz njezine spoznaje.

Okupljanje, na kojem je bio i Dimitrij, Milkov sin, dogodilo se u Rimu. Bilo je prikladno da ona, koja je sebe nekoć proglasila “majkom Italije”, dočeka svoj kraj upravo u gradu koji je postao neodvojiv od njezinog identiteta – iako je svoje posljednje trenutke provela u privatnoj medicinskoj ustanovi, a ne u svojoj veličanstvena ružičasta vila.

“Nejasno je je li bila svjesna da je to kraj ili nije. Bilo je trenutaka kada je djelovala prisutna, ali onda bi joj misli odlutale. A onda je jednog jutra jednostavno više nije bilo”, napominje. Poznata kao ekvivalent Mona Lise 20. stoljeća, Đina je bila oličenje holivudskog glamura. Dijelila je ekran s legendama poput Franka Sinatre, Errola Flynna i Rocka Hudsona, osvajajući publiku svojom neusporedivom ljepotom i savršeno proporcionalnim stasom, izazivajući želju kod muškaraca i zavist kod žena.

Nakon što je Sofija Loren proglasila nepobjedivost, Gina je brzo odgovorila hrabrom tvrdnjom: “Naše su razlike uočljive kao one između superiornog trkaćeg konja i obične koze… Ja sam nedvosmisleno superiorna.”

Nakon što se suočila s odbijanjem i sve više umorila od Hollywooda, odlučila se baviti mnoštvom drugih strasti. Zaronila je u svijet kiparstva, fotografije, pa čak i u sferu politike i novinarstva. U međuvremenu, mlađe obožavatelje privukla je njezina magnetska prisutnost.

Prema Milku, bilo je brojnih slučajeva u prošlosti u kojima je njegova majka bila ranjiva na pojedince koji su je htjeli iskoristiti. Međutim, uvijek bi se osvijestila i odmah se distancirala od tih pojedinaca. Nažalost, ovaj put je bilo drugačije. Prevarant je brzo shvatio da je njezino obasipanje pohvalama ključ za postizanje željenog ishoda. Zaista je izvanredan. Kad god bi se upuštao u razgovor s njom, praktički bi se klanjao pred njom.

Priroda njihovog odnosa ostaje mi neizvjesna u smislu njegove razine intimnosti. S obzirom na sklonost moje majke da je privlače mlađi pojedinci, moguće je da je došlo do seksualne veze. Međutim, ne mogu definitivno potvrditi niti zanijekati tu mogućnost.

Kad je Đina preminula, Milko se istoga dana uputio u prebivalište svoje mladosti kako bi uzeo odjeću koja će poslužiti kao pogrebno ruho njegove majke. U pratnji majčinog PR-a, Milka je dočekala Andrea, koja je živjela u objektu, i primila ključeve prije nego što je krenula svojom Teslom.

Po ulasku u prostoriju moja osjetila odmah je dočekao oštar miris plijesni. Stanje kuće nije bilo ništa manje od kaotičnog i zapuštenog, kao da godinama nije dobro očišćena. Postalo je očito da on tu stanuje, zajedno sa suprugom i djetetom koji su zauzeli zaseban stambeni prostor na gornjem katu koji su preuredili u stan.

U sobi u prizemlju moja je majka mirno drijemala na sofi. Masivni televizor s dva pozamašna zvučnika dominirao je prostorom, dok su zatvoreni kapci zaklanjali svaki pogled s prozora. S velikom pažnjom sam je podigao i prenio u kupaonicu na katu. Prilično je izvanredno, zar ne? Upustio sam se u kupnju Tesle za sebe, ali nisam imao namjeru u nju ugraditi stepenice.

Oglasi