Tragično, stomatološka klinika u ruskom gradu Tveru svjedočila je srceparajućem gubitku trogodišnje djevojčice koja je preminula tokom postupka vađenja zuba pod anestezijom.

Tragični incident koji se dogodio u ponedjeljak trenutno je pod istragom i policije i tužilaštva. Roditelji su kćerku odveli u specijaliziranu kliniku na vađenje zuba. Prilikom posjete djetetu je stavljena anestezija. Međutim, nakon zahvata, djevojčica se nije osvijestila i odmah je prevezena u obližnju bolnicu. Uprkos naporima medicinskog osoblja, dete nisu uspeli da ožive, a ona je preminula još uvek bez svesti.

Dok policija počinje istragu, regionalno tužilaštvo željno iščekuje ishod njihovih marljivih napora.

Iz Tužilaštva su naveli da će detaljno ispitati incident kako bi se utvrdile okolnosti i uzroci, kao i analizirali postupci odgovornih. Ako postoji dovoljno dokaza, biće poduzete odgovarajuće mjere kao odgovor.

U ukrajinskom gradu Lavovu dogodio se tragični incident u kojem je Veles Pašnik, petogodišnje dijete, nažalost izgubio život nakon što je pao u komu tokom operacije vađenja mliječnih zuba u opštoj anesteziji.

Oglasi