Iznenadni gubitak Armina Begovića, sina poznatog pjevača Enesa Begovića, zbog autoimune bolesti, bio je veliki šok za širu javnost. Enes je nedavno razgovarao s lokalnim novinarima na otvaranju bara, izražavajući uzbuđenje oko svojih budućih planova, potpuno nesvjestan da će se uskoro suočiti s najrazornijom tragedijom svog postojanja.

 

Pjevač je naišao na ogromnu podršku iz različitih izvora, uključujući članove bliske porodice, prijatelje, članove publike i širu javnost. Gubitak djeteta je nezamisliva bol koja se ne može porediti ni sa jednom drugom, a nažalost, Enes je to morao iskusiti na vlastitoj koži. Njegov sin Armin preminuo je nakon duge borbe sa autoimunom bolešću sa kojom se borio neko vrijeme. Uprkos Enesovom stalnom prisustvu i brizi, Armin je na kraju preminuo u očevim rukama. Dodatna tragedija, Armin je trebao i sam postati otac za samo nekoliko dana.

 

Arminova dženaza, koja je prije dva dana održana na gradskom groblju Bare u Sarajevu, bila je duboko emotivan događaj. Najviše srceparajući aspekt ove prilike bila je činjenica da se Arminova supruga treba poroditi za samo nekoliko dana. Možemo samo zamisliti ogromnu bol i poteškoće kroz koje ona mora proći. Armin se nestrpljivo radovao što će u naručju držati novorođeno dijete, ali, nažalost, nije uspio. Čak je prestao da uzima svoje svakodnevne injekcije kako bi postao otac, rizikujući pritom svoj život. Nažalost, ova odluka je dovela do toga da je njegovo tijelo napadnuto bakterijama koje su se proširile na njegove bubrege, što je na kraju rezultiralo njegovom preranom smrću. Uprkos svim naporima ljekara, nisu uspjeli da ga spase. Enes je bio uz njega do njegovih posljednjih trenutaka.

 

Oglasi